Θεσπρωτός: Ιστορική νίκη για την ομάδα της Ηγουμενίτσας

Τη σημαντικότερη νίκη της 73χρονης ιστορίας του πέτυχε ο Θεσπρωτός, η ποδοσφαιρική ομάδα της Ηγουμενίτσας.

Με το 3-2 επί του Πανσερραϊκού δεν εξασφάλισε μόνο την παραμονή του στην κατηγορία αλλά ταυτόχρονα και την άνοδό του για πρώτη φορά στην ιστορία του στη SuperLleague 2!

Μάλιστα, ο προπονητής της ομάδας Χουάν Ραμόν Ρότσα, στις δηλώσεις του στο τέλος του αγώνα, δήλωσε ότι στόχος της ομάδας είναι η άνοδος στη SuperLeague 1!

Ο Θεσπρωτός ιδρύθηκε στην Ηγουμενίτσα το 1948 και αποτελεί μακράν τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σύλλογο του νομού Θεσπρωτίας, αλλά και έναν από τους πιο επιτυχημένους στην Ήπειρο.

Το πρώτο πρωτάθλημα που έλαβε μέρος ο Θεσπρωτός, ήταν αυτό της ΕΠΣ Κέρκυρας, το οποίο κατέκτησε 2 φορές, το 1979 και το 1982, εξασφαλίζοντας τις πρώτες του συμμετοχές στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα και τη Δ΄ Εθνική τρία χρόνια αργότερα.

Το 1984, με τη δημιουργία της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα του νομού, κατακτώντας το 7 φορές, με τελευταία το 2013. Στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, αυτή του Κυπέλλου Θεσπρωτίας,  έχει καταφέρει να κυριαρχήσει  απόλυτα , έχοντας 15 κατακτήσεις σε 17 παρουσίες σε τελικούς.

Η δεκαετία του ΄90  ήταν μια πολύ πετυχημένη περίοδος, με τον Θεσπρωτό να λαμβάνει μέρος αδιάκοπα στη Δ΄ Εθνική (10 φορές μέσα σε 11 χρόνια), τις περισσότερες σεζόν έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία. Αποκορύφωμα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Δ΄ το 1999 σε συνδυασμό με την πρώτη του συμμετοχή σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, τη Γ΄ Εθνική, την περίοδο 1999-2000. Έπαιξε για πρώτη φορά και στο Κύπελλο Ελλάδος, όπου αντιμετώπισε Άρη και Πανιώνιο.

Ο υποβιβασμός του, μετά από αγώνες διαβάθμισης με τους Λύκους, έφερε μία 8ετία κάμψης. Ο Θεσπρωτός επανήλθε με σταθερά βήματα στο προσκήνιο των εθνικών πρωταθλημάτων, το 2008. Αρχικά για μια τετραετία στη Δ΄ Εθνική και στη συνέχεια με έξι συνεχόμενες παρουσίες στη Γ΄ Εθνική.

Δύο νίκες επί της Νίκης Βόλου, στα μπαράζ ανόδου του 2019, έστειλαν τον Θεσπρωτό ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες, αγωνιζόμενος την τελευταία διετία στη FootballLeague.

Την Κυριακή 27/06 στην τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2020-2021 ηκιτρινόμαυρη θεσπρωτική ομάδα με τέρματα των Σαραντίδη στο 5′ και Πούφλη  στο 7′ προηγήθηκε νωρίς με 2-0 του Πανσερραϊκού. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 38′ με τον Ολαϊτάν, με το 2-1 να είναι το σκορ του α’ ημιχρόνου. Στο 48ο λεπτό ο Ραμίρεζ έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων, για το 3-1 υπέρ του Θεσπρωτού. Ο Λουφάκης στις καθυστερήσεις μείωσε στο τελικό 3-2.

Συνθέσεις:
Θεσπρωτός(Χουάν Ραμόν Ρότσα): Κίναλης, Γώγος Γιώργος (87΄ Σταυρίδης), Ζούρκος (87΄ Μπαλός), Κωνσταντακόπουλος, Ζιώγας, Γώγος Τάσος, Ραμίρεζ, Διγκόζης, Πούφλης, Καζβιρόπουλος (73΄ Πετράκης), Σαραντίδης (65΄ Πέντσας).

Πανσερραϊκός (Γιάννης Γκιόκας):Καβουσάκης, Καλί (46′ Γιανναράκης), Κουτσίδης, Τσόπελας, Πίντο, Μαρκιόνι, Γράβας (66′ Τσιμίκας), Μασκανάκης (77′ Λουφάκης), Ολαϊτάν, Μέσι, Θεοδωρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος