Θεσπρωτία: Τριήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα για 30 μαθητές από τη Χειμάρρα

Ξεκινά σήμερα στη Θεσπρωτία το τριήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα: “Παραδοσιακοί οικισμοί, πετρογέφυρα, νερόμυλοι“.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 30 μαθητές του 9ετούς Ελληνικού Σχολείου Χειμάρρας. Οι μαθητές είναι συνολικά 30 από τις μεγάλες τάξεις 8η και 9η (β’ & γ’ Γυμνασίου). Έχει προηγηθεί παρουσίαση όλων των προγραμμάτων του ΚΕΠΕΑ Φιλιατών – Θεσπρωτίας στο σχολείο τους καθώς και η υλοποίηση σεμιναρίου προς ενήλικες σε αίθουσα στο κέντρο της Χειμάρρας.

Θα γίνει θεωρητική προσέγγιση του θέματος στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ στην Βρυσέλλα και θα ακολουθήσουν περιηγήσεις- ενημερώσεις σε ενδιαφέροντα κτίσματα και οικισμούς της Π.Ε Θεσπρωτίας.

Την Παρασκευή το πρωί θα γίνει περιήγηση στον Βλαχομαχαλά Φιλιατών, έναν οικισμό που χρονολογείται από το 1800 και στη συνέχεια στην Ι.Μ Γηρομερίου και στον ομώνυμο οικισμό.

Το Σάββατο θα γίνει περιήγηση στα χωριά Σουλίου, ενώ την Κυριακή στο Δ.Δ. Μαργαριτίου, όπου θα γίνει επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο, στα αρχοντικά της Σκάλας και μετά στην λίμνη με τα νούφαρα, το έλος Καλοδικίου.

Στόχος της επίσκεψης, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο προϊστάμενος του ΚΕΠΕΑ Φιλιατών Μάρκος Νικολάου, είναι να αναδειχθούν τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο περιοχών – Θεσπρωτίας και Νοτίου Αλβανίας –  και η κοινή πολιτιστική τους κληρονομιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος