Θεσπρωτία: Κινητοποιήσεις για τη χερσαία ζώνη με αποκλεισμό του λιμένα Ηγουμενίτσας

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από την Παρασκευή 25/06 οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών στη Θεσπρωτία, διεκδικώντας την απόδοση στην τοπική αυτοδιοίκηση των τμημάτων εκείνων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες, άμεσα και πριν την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας σε ιδιώτη επενδυτή.

Ήδη την Παρασκευή τα δημαρχεία παρέμειναν κλειστά και την προσεχή Δευτέρα με κλειστά τα Δημαρχεία και πάλι, θα πραγματοπoιηθεί συμβολικός δίωρος αποκλεισμός του Λιμένα εσωτερικού (ακτοπλοϊα προς Κέρκυρα, Παξούς), ενώ προγραμματίζεται και το κλείσιμο του λιμένα εξωτερικού (ακτοπλοϊα προς Ιταλία).

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συλλογή – συγκέντρωση υπογραφών (ηλεκτρονικά και φυσικά) σε κείμενο που θα συνταχθεί από την επιτροπή συντονισμού των κινητοποιήσεων και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των Δήμων.

Σε κοινή συνένεξη τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή οι δύο Δήμαρχοι, τόνισαν ότι πλέον δεν περιμένουν τον Υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη – ο οποίος αναμένεται στην Ηγουμενίτσα την προσεχή εβδομάδα – για να του παρουσιάσουν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Αντίθετα, περιμένουν από τον Υπουργό να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών και των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα ικανοποιούν τα αιτήματα για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στους ΟΤΑ.

Θεσπρωτία: Κινητοποιήσεις για τη χερσαία ζώνη με αποκλεισμό του λιμένα ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Φιλιατών κάνουν λόγο για “αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση εξαγγελιών και δεσμεύσεων από τους αρμόδιους φορείς”, και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και περαιτέρω κινητοποιήσεων πέραν αυτών που ήδη ανακοινώθηκαν.

«Η χερσαία ζώνη είναι η ανάσα του Δήμου Ηγουμενίτσας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λώλος «και είναι αδιανόητο αυτή να περάσει στα χέρια ιδιώτη. Χωρίς αυτή η αυτοδιοίκηση περιορίζεται στο ρόλο της αποκομιδής των σκουπιδιών και δεν έχει λόγο ύπαρξης» σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς τόνισε ότι ο Δήμος του ουδέποτε ενημερώθηκε ή ερωτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η οποιονδήποτε άλλον φορέα και ότι εντόπισε το πρόβλημα που δημιουργείται στη Σαγιάδα και τους αλιείς από τα δημοσιεύματα του τύπου.

Και οι δύο Δήμαρχοι κάλεσαν τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν τα Δημοτικά συμβούλια καθώς, όπως σημείωσαν το θέμα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης αφορά στην ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος