Δήμος Ηγουμενίτσας: Έγγραφες δεσμεύσεις ή κινητοποιήσεις για τη χερσαία ζώνη

Την έγγραφη δέσμευση των υπουργείων Ναυτιλίας και Οικονομικών, για την απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηγουμενίτσας που δε χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες, θα αναμείνει για ένα 20ημερο ο Δήμος της Ηγουμενίτσας, πριν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Το θέμα της διαχείρισης μεγάλων παραλιακών/παράκτιων περιοχών της Θεσπρωτίας, απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη της περιοχής, καθώς ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας βρίσκεται προς ιδιωτικοποίηση, έχοντας στη διαχείριση του σχεδόν όλα τα παράλια του Νομού. Το θέμα εκκρεμεί από το 2002, οπότε και συστήθηκε η ΟΛΗΓ ΑΕ ως μονομετοχική εταιρεία του Δημοσίου, παίρνοντας τη διαχείριση όχι μόνο του λιμένα, αλλά και παραλιών, κοινόχρηστων χώρων, χώρων εντός του αστικού ιστού αλλά ακόμα και δρόμων, από τη Σαγιάδα μέχρι τα Σύβοτα.
Στη σύσκεψη φορέων που προκάλεσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα το απόγευμα, ζητήθηκε από τους φορείς, με αποφάσεις τους να στηρίξουν το αίτημα του Δήμου, ούτως ώστε να φτάσει ως καθολική απαίτηση στα συναρμόδια Υπουργεία και στο ΤΑΙΠΕΔ.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος