Τεστ και εμβόλια στη μάχη κατά του κορονοϊού – Εβδομήντα τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο.

Με τον αριθμό των εμβολιασθέντων με δύο δόσεις να πλησιάζει τις 50 χιλ. άτομα και τον διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό, οι αρμόδιοι ευελπιστούν να τιθασεύσουν την πανδημία στην Ήπειρο που επιμένει, λίγα 24ωρα πριν την άρση των εναπομεινάντων περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Την Τετάρτη το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 70 νέα κρούσματα με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών στα Γιάννενα. Συγκεκριμένα διαγνώστηκαν 59 στα Γιάννενα, 6 στη Θεσπρωτία, 3 στην Άρτα και 2 στην Πρέβεζα.

Στο Νομό Ιωαννίνων όπου εστιάζεται το πρόβλημα, την Τετάρτη κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ διενήργησαν συνολικά 1640 rapid tests και σύμφωνα με πληροφορίες διέγνωσαν 11 κρούσματα. Από αυτά, 9 βρέθηκαν στο Δήμο Ιωαννίνων και 2 στην Κόνιτσα. Τα τεστ θα συνεχιστούν και την Πέμπτη με έμφαση στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, στην Πωγωνιανή και την Κόνιτσα, όπου έχουν εντοπιστεί μολύνσεις τόσο σε φιλοξενούμενα παιδιά όσο και στο προσωπικό. Όλα τα τεστ που έγιναν στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας ήταν αρνητικά. Το τελευταίο διάστημα στην Ήπειρο  γίνονται καθημερινά περί τους 3 χιλιάδες εμβολιασμούς.

Στο μεταξύ αναστάτωση επικρατεί και στον αθλητικό χώρο, καθώς εντοπίστηκαν ακόμη 2  κρούσματα κορονοϊού και συνολικά 7 στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Επίσης στην ομάδα  του Θεσπρωτού τις τελευταίες 2 εβδομάδες διαγνώστηκαν 15 ποδοσφαιριστές με κορονοϊό. Από τα αποτελέσματα του επανελέγχου την Πέμπτη 13 Μαΐου θα κριθεί εάν θα γίνουν οι αγώνες και οι προπονήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος