Συνεχίζεται η κόντρα για τους σταθμούς μεταφόρτωσης

 «Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα και ευθύνη των Δήμων» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου, απαντώντας έτσι έμμεσα στην περιφέρεια Ηπείρου και στις δημόσιες τοποθετήσεις της για τον ακυρωθέντα διαγωνισμό για τη λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης, με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης (ΦΟΣΔΑ) να συμπληρώνει πως «τα απορρίμματα ανήκουν στην αρμοδιότητα των Δήμων κι αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις».

Την ίδια στιγμή τη διαφωνία του στις παρατάσεις των έργων ολοκλήρωσης των Σταθμών μεταφόρτωσης καταθέτει ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας ενώ θέτει και μία σειρά ερωτημάτων που αφορούν στους διαγωνισμούς, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τους.

Στην απάντησή της η Περιφέρεια Ηπείρου, εγκαλεί τον κ. Ζάψα για λαϊκισμό και σημειώνει ότι αν δεν τηρηθούν οι όροι της προγραμματικής σύβασης τότε το έργο κινδυνεύει με απένταξη από το ΠΕΠ Ηπείρου.

Σημειώνεται ότι ο ΦΟΔΣΑ συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης με θέμα την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την λειτουργία των ΣΜΑ, καθώς ο προηγούμενος – δεύτερος κατά σειρά – ακυρώθηκε για καταχρηστικούς όρους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος