Πυρκαγιά στην Άνω Ράχη Πρέβεζας: Νεκρές δύο ηλικιωμένες αδερφές που ανασύρθηκαν από φλεγόμενο σπίτι

Δύο ηλικιωμένες αδερφές, ηλικίας 86 και 90 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στην οικία τους στην Άνω Ράχη Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η μία από τις δύο γυναίκες ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τους φλεγόμενους χώρους του σπιτιού, μετά την κατάρρευση της στέγης, και διαπιστώθηκε ο θάνατός της επί τόπου. Η δεύτερη, επίσης 86 ετών, μεταφέρθηκε με βαριά εγκαύματα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας σε κρίσιμη κατάσταση, όμως υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα. Είχε ήδη ετοιμαστεί η διακομιδή της με αεροσκάφος στην Αθήνα, έχοντας εγκαύματα στο 90% του σώματος της.

Πυρκαγιά στην Άνω Ράχη Πρέβεζας: Νεκρές δύο ηλικιωμένες αδερφές που ανασύρθηκαν από φλεγόμενο σπίτι

Στην περιοχή επιχείρησαν δυο οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας και ένα όχημα απο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θεσπρωτικού. Επίσης στην κατάσβεση συμμετέχει ένα όχημα απο την Πυροσβεστική Υπηρεσίας Πάργας και ένα όχημα από την Π.Υ Φιλιππιάδας.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 15 πυροσβέστες και 7 οχήματα που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε σύμφωνα με την πυροσβεστική στις 10.10 το πρωί της Κυριακής, έχοντας πληροφορηθεί πως υπάρχουν εντός της οικίας δυο εγκλωβισμένες γυναίκες.

Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή μέσα από το φλεγόμενο σπίτι, όταν κατέρρευσε η σκεπή από την οποία καταπλακώθηκε, ενώ η δεύτερη ηλικιωμένη απεγκλωβίστηκε απο τους κατοίκους της περιοχής πριν φτάσει η Πυροσβεστική και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου τελικά κατέληξε.

Λόγο της απόστασης απο τις έδρες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και του επαρχιακού οδικού δικτύου χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα τα οποία στη συνέχεια προχώρησαν στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν ότι κάτι συνέβη στο σπίτι και ίσως κάποια φιάλη υγραερίου έσκασε προκαλώντας μικρή έκρηξη με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η φωτιά.

Πυρκαγιά στην Άνω Ράχη Πρέβεζας: Νεκρές δύο ηλικιωμένες αδερφές που ανασύρθηκαν από φλεγόμενο σπίτι

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος