Στο κάδρο των ερευνών και η δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στα Ιωάννινα

Προκαταρκτική έρευνα σε τουλάχιστον πέντε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», μεταξύ αυτών και στις δομές των Ιωαννίνων, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, έπειτα από σειρά καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.

Το κουβάρι των καταγγελιών που έρευνα η ΕΛ.ΑΣ., άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη για περιστατικό ξυλοδαρμού στη δομή του Βόλου.

Η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο των καταθέσεων, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχουν ζητήσει τη διενέργεια ιατροδικαστικών εκθέσεων για να διαπιστώσουν τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Είμαστε στη διάθεση των Αρχών

«Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρος προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Κιβωτός του Κόσμου» και «διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές».

Συνεχίζει ως εξής:

«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος