Στην Ηγουμενίτσα το “Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης”

Με επιτυχία, φιλοξενήθηκε στην Ηγουμενίτσα το “Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης” στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», μετά από πρόσκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας και του ΚΕΠ Υγείας, με την αρωγή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας και του Συλλόγου Βελλαϊτών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάχθηκε «στο πλαίσιο του συμμετοχικού σχεδιασμού του Δήμου στην μετά covid εποχή», όπως επισήμανε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος, «προκειμένου η πρόληψη να αποτελέσει μέρος της κουλτούρας των δημοτών και να καταστεί τρόπος ζωής τους».

Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής-Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής («Η σημερινή κατάσταση των λοιμώξεων»), ο κ. Γιάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας, π. Πρόεδρος ΕΚΕ («Πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, μια δια βίου πρόκληση»), ο κ. Χρήστος Γιάγκας, Αγγειοχειρουργός («Αγγειοπάθειες»), ο κ. Σωτήριος Γιάκης, Dr. Χειρουργός Οδοντίατρος-Εμφυτευματολόγος («Οδοντιατρική πρόληψη»), η κ. Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), η κ. Αικατερίνη Μακατσώρη, MD, PhD, FEBU, Ουρολόγος («Παθήσεις του προστάτη»), η κ. Ανδομάχη Πετσίνη, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος ΜΑΦ Γ.Ν. Φιλιατών («Καρκίνος του πνεύμονα»), η κ. Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου παχέως εντέρου»), η κ. Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ, Γενικός Ιατρός («Καρκίνος μαστού και τραχήλου της μήτρας»), η κ. Μιρέλα Κυριάκου, Μαία, Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού, Μέλος Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας («Η σημασία του μητρικού θηλασμού»), ο κ. Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος, («Νομική Προστασία στην υγεία») και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Ο εθισμός στο Διαδίκτυο στη διάρκεια της πανδημίας»).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος