Παρουσία Κ. Μητσοτάκη η μεταβίβαση μετοχών του λιμανιού Ηγουμενίτσας στον Ιταλικό όμιλο Grimaldi

«Μια νέα εποχή ξημερώνει με περισσότερη ανάπτυξη για την Ηγουμενίτσα και την Ήπειρο» είπε ο πρωθυπουργός

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καθώς το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΗΓ μεταβιβαστηκε στον Ιταλικό όμιλο Grimaldi.

Μια νέα εποχή ξημερώνει με περισσότερη ανάπτυξη για την Ηγουμενίτσα και την Ήπειρο, σηματοδοτεί η αλλαγή αυτή, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, μια μεταβίβαση οποία έφερε 84,17 εκατομμύρια στο ΤΑΙΠΕΔ. Η Ηγουμενίτσα αποτελεί πύλη της χώρας προς την Ευρώπη, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το οποίο με την ιδιωτικοποίηση θα αναβαθμιστεί, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι η παραχώρηση αυτή θα συνοδευτεί από σημαντικές υποδομές για την ενίσχυση του τουρισμού.

«Η επένδυση συνοδεύεται με την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος, την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία η οποία αποκτά νέους ελεύθερους χώρους» ανέφερε ο Πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι το δημόσιο, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, παραμένει μέτοχος στον ΟΛΗΓ.

Παρουσία Κ. Μητσοτάκη η μεταβίβαση μετοχών του λιμανιού Ηγουμενίτσας στον Ιταλικό όμιλο Grimaldi

Ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι τα έργα που εκτελεί το ελληνικό δημόσιο για την επέκταση του λιμανιού θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στην Ήπειρο εκτελούνται σημαντικά έργα ενώ έκανε ειδική μνεία στη δημοπράτηση του άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς, στο Τεχνολογικό Πάρκο και την ένταξη του Ζαγορίου στην Unesco.

«Σημασία έχει να μένουν οι νέοι στον τόπο τους και η συμφωνία για το λιμάνι είναι ένα μέρος αυτής της διαδρομής. Η σημαντική εξέλιξη δεν θα είχε επιτευχθεί, αν η χώρα δεν είχε κάνει μεγάλα άλματα για να φτάσει στο σημείο να προσελκύει σημαντικούς ξένους επενδυτές. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο λιμάνι στο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην ιστορία του. Είμαι σίγουρος ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας από την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρουσία Κ. Μητσοτάκη η μεταβίβαση μετοχών του λιμανιού Ηγουμενίτσας στον Ιταλικό όμιλο Grimaldi

Στην τελετή ήταν παρόντες ο ο πρόεδρος της βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο αντιπρόεδρος της βουλής και πρώην υπουργός Ναυτιλίας κατά τη θητεία του οποίου υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης κ. Πλακιωτάκης, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών κ.κ. Λώλος και Παππάς, οι νεοκλεγέντες Δήμαρχοι, κ.α

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος