Πανεπιστήμιο, μαθητές, φοιτητές και όχι στις εξορύξεις

Στα πολλά μπλοκ που σχηματίστηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως και στα νοσοκομεία, απαιτώντας ικανά κονδύλια για την Υγεία και την Παιδεία.

Μεγάλη ήταν επίσης η συμμετοχή των Βιοτεχνών και Εμπόρων της πόλης, οι οποίοι απαίτησαν ουσιαστικές λύσεις από την κυβέρνηση, προκειμένου να δουν «λουκέτα» στις επιχειρήσει στους.

Δυναμικό ήταν και το «παρόν» των φοιτητών και των μαθητών, που συμμετείχαν στην πορεία, η οποία διήρκεσε μία περίπου ώρα στους δρόμους της πόλης, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εργαζόμενοι των μονάδων παραγωγής του Λεκανοπεδίου, με βασικό αίτημα την αύξηση των μισθών και τον έλεγχο της ακρίβειας και του ηλεκτρικού ρεύματος. Τέλος, στη χθεσινή διαμαρτυρία εμφανίστηκε και πανό με διαδηλωτές που σχετίζεται με τις επικείμενες έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, μετά τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις. «Οι ενεργειακοί τους σχεδιασμοί υποβαθμίζουν τις ζωές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά Ανοιχτή Συνέλευση, καλώντας τους πολίτες της περιοχής να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος