Λαϊκή Συσπείρωση: Νοσεί το ΕΣΥ στην Ήπειρο

Τα προβλήματα που καταγράφονται στο δημόσιο σύστημα υγείας της Ηπείρου αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργου Πρέντζα.

Οι 200 αναστολές εργασίας στις δομές υγείας στην Ήπειρο σε συνδυασμό με τις μαζικές -περίπου 300- συνταξιοδοτήσεις, έχουν φέρει το σύνολο των δημόσιων δομών στην Ήπειρο να είναι τον Νοέμβριο του 2021 σε χειρότερη κατάσταση από τον Νοέμβριο του 2020.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, το μοναδικό τριτοβάθμιο νοσηλευτικό, υπάρχουν 91 κενές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών και 93 ειδικευμένων, ενώ στο σύνολο του οργανισμού του Νοσοκομείου υπάρχουν περισσότερες από 400 κενές θέσεις.
Την ίδια στιγμή, τα χειρουργεία έχουν περικοπεί, ενώ η λειτουργία Μονάδων Λοιμωδών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έγινε σε βάρος άλλων κλινικών που χρειάστηκε να κλείσουν για να ενισχυθούν αυτές για τον Covid. Μείωση προσέλευσης αλλά και αντιμετώπισης non covid περιστατικών καταγράφεται σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, που μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και στο 25%.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος