Ήπειρος: Κινητοποίηση φορέων ενάντια στις εξορύξεις

Σε ετοιμότητα βρίσκονται φορείς και πολίτες της Ηπείρου, προκειμένου να αντισταθούν και να αποτρέψουν τα νέα σχέδια των εξορύξεων.

Η προετοιμασία ξεκίνησε ήδη και από σήμερα οι συλλογικότητες και τα κόμματα καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Η κεντρική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου, ενώ και η αποδημία θα δώσει το «παρών» στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Μετά τη συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Ιωαννίνων.

«Τους διώξαμε μια φορά, θα τους διώξουμε και πάλι» αναφέρει το ενημερωτικό σποτ, το οποίο από σήμερα θα «παίζει» σε ραδιόφωνα των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Φορείς και πολίτες δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή της Ηπειρωτικής Φύσης και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπογραμμίζοντας πως η Ήπειρος «πρέπει να μείνει αμόλυντη».

Στο μεταξύ, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, Μερόπη Τζούφη, κατέστησε σαφές ότι το κόμμα της τάσσεται εναντίον των εξορύξεων, ενώ και ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων θεώρησε πως θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν ήπιες μορφές για την αναγκαία ενέργεια σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή που επελέγη για την ερευνητική εξόρυξη βρίσκεται στο χωριό Γουργιάνιστα του δήμου Ζίτσας, 35 περίπου χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος