Ιωάννινα: Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τρίτη μεταμόσχευση νεφρού τον τελευταίο μήνα.

Ένας 55χρονος ο οποίος έχασε την μάχη με τη ζωή, και δώρισαν οι συγγενείς τα όργανά του, και λήπτρια του δώρου ζωής μία γυναίκα από την Ήπειρο η οποία για αρκετά χρόνια έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

«Η άμεση μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς είναι απόλυτα ικανοποιητική, όπως και η λειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για την 3η κατά σειρά μεταμόσχευση νεφρού, που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας κατά τον τελευταίο μήνα. Από τις δύο προηγηθείσες, η μία αφορούσε επίσης σε μεταμόσχευση από αποβιώσαντα δότη (λήπτρια γυναίκα ηλικίας 50 ετών) και η δεύτερη σε μεταμόσχευση από ζώντα δότη. Δότρια ήταν γυναίκα ηλικίας 55 ετών και λήπτης ο γιός της, 32 ετών.

Και οι δύο μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και οι 3 ασθενείς βρίσκονται ήδη στο σπίτι τους.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ ευχαριστεί  βαθύτατα   τους οικείους των θανόντων, οι οποίοι είχαν το μεγαλείο να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας με την δωρεά των οργάνων,  τα οποία και μεταμοσχεύθηκαν επιτυχώς, καθώς και όλα τα στελέχη (ιατρούς, νοσηλευτές, συντονιστές και λοιπό προσωπικό) της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου και εύχεται η δραστηριότητα αυτή να τύχει ανάλογης συνέχειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος