Δύο νέες φωτιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο στην Ήπειρο οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Συγκεκριμένα, στο Ράγιο Θεσπρωτίας, όπου εστάλη και μήνυμα 112 στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε δασική περιοχή στη Λάιστα Ζαγορίου.
Στο μεταξύ, μεγαλύτερες αποδεικνύονται οι ζημίες που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά στους Δήμους Ζηρού και Άρτας όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία των ελέγχων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα αυτοψιών που δημοσίευσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας 122 σπίτια έχουν υποστεί μικρότερες η μεγαλύτερες ζημίες. Από αυτά και με βάση την κατάστασή τους, 31 έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα, 71 κίτρινα και 20 πράσινα.
Στον Δήμο Ζηρού, οι πιο σοβαρά πληγείσες περιοχές ήταν το Δρυόφυτο με 37 σπίτια επηρεασμένα και ο Γυμνότοπος με 16. Στην Άρτα οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφηκαν στην Παντάνασσα με 31 σπίτια.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια που είναι αρμόδια για τις επιχειρήσεις επλήγησαν περίπου 25 πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις και ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε, ότι έχουν δεσμευτεί 360 χιλ. για την αποκατάστασή τους.
Εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόνισαν την ανάγκη να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των πληγέντων κτηνοτρόφων χωρίς διακρίσεις, ζητώντας να υπάρξει διαφάνεια και ισότητα στην κατανομή των πόρων και της υλικής βοήθειας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος