Δείτε το βίντεο με το φλεγόμενο πλοίο ανοιχτά της Ερεικούσας – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για ασφαλή μεταφορά επιβατών

Ολοσχερώς καίγεται το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi. Οι 239 επιβάτες και τα 51 άτομα πλήρωμα κατάφεραν να το εγκαταλείψουν εγκαίρως με σωσίβιες λέμβους. Σκάφος του Λιμενικού μετέφερε έναν ελαφρά τραυματία, πιθανότατα μέλος του πληρώματος, στο λιμάνι της Κέρκυρας και τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Το πλοίο αναχώρησε στη 01:32 από Ηγουμενίτσα για Πρίντεζι. Στις 4.30 τα ξημερώματα και ενώ το πλοίο βρισκόταν στα ανοιχτά της Ερεικούσας σήμανε συναγερμός και αμέσως άρχισε η διαδικασία εκκένωσης.
Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κέρκυρας Μαρία Παγκράτη η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα και αυτή τη στιγμή το πλοίο καίγεται από άκρη σε άκρη.
Η γκρι γραμμή πάνω από την Κέρκυρα, όπως φαίνεται στο βίντεο είναι ο καπνός, που πλέον είναι ορατός από την Ηγουμενίτσα!

Τρία ελικόπτερα βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το Euroferry Olympia, ενώ το σημείο επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας. Επίσης στο σημείο βρίσκονται τα πλοία Έλυρος και Ευδοκία, καθώς και ένα φέρι μποτ. Στην επιχείρηση μεταβαίνει ελικόπτερο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού ενώ εν πλω για την περιοχή είναι και η φρεγάτα Υδρα.

Δείτε το βίντεο με το φλεγόμενο πλοίο ανοιχτά της Ερεικούσας – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για ασφαλή μεταφορά επιβατών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος