Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Ιωάννινων έσωσαν βρέφος

Σε  μια διαφορετική επιχείρηση έλαβαν μέρος αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Ιωάννινων πέρα από τα αστυνομικά καθήκοντα που έσωσαν ένα βρέφος λίγων μηνών, που έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί στα πλαίσια της περιπολίας σε χωριό των Ιωάννινων εντόπισαν έναν γονιό να κρατά στα χεριά το παιδί του αναίσθητο, περιμένοντας ασθενοφόρο. Χωρίς δεύτερη σκέψη το πλήρωμα του περιπολικού επιβίβασε τον γονιό με το παιδί στην αγκαλιά, ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και σε λίγα λεπτά κάνοντας χρήση ηχητικών σημάτων κατάφεραν να το μεταφέρουν στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν σε ετοιμότητα .

Οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στην ζωή και μετά της απαραίτητες εξετάσεις διακομίσθηκε στην παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και νοσηλεύεται εκτός κίνδυνου .

Εν τω μεταξύ το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι με βάση το αρχείο καταγραφής εισερχομένων κλήσεων του ΕΚΑΒ, δεν δέχτηκε κλήση για περιστατικό από την ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, όπου να ζητήθηκε αποστολή ασθενοφόρου προκειμένου να επιληφθεί συμβάντος – διακομιδής βρέφους ασθενούς.

«Η υπηρεσία μας με υψηλό το αίσθημα ευθύνης και της συνείδησης του καθήκοντός της, διαβεβαιώνει όλους τους πολίτες των Ιωαννίνων πως γνώμονας και βασικός στόχος, αν μη τι άλλο, αποτελεί η εξέλιξη, η πληρότητα και η μέγιστη δυνατή κάλυψη των αναγκών υγείας, που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος