Ιωάννινα: Αντιδράσεις για τις απολύσεις συμβασιούχων στα νοσοκομεία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την οριστική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την απόλυση των συμβασιούχων σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων των Ιωαννίνων.  Κατά την επίσκεψή του στην πόλη ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε το σπάσιμο της 6ης ΥΠΕ και τη δημιουργία  αυτόνομης υγειονομικής περιφέρειας με έδρα τα Ιωάννινα. Επίσης,  ανέφερε ότι η δημοπράτηση του νέου ΤΕΠ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα γίνει άμεσα και αφού προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση για τους όρους δόμησης.

“Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας περιείχαν επικοινωνία και όχι ουσία”, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος υγείας του κόμματος, Ιωάννης Τσίμαρης.

«Στα Νοσοκομεία της χώρας, όπως στο  ‘Χατζηκώστα’ και στο Πανεπιστημιακό  η χρηματοδότηση υπολείπεται του Ευρωπαϊκού μέσου όρου με αποτέλεσμα  ελλείψεις σε φάρμακα, λοιπό υγειονομικό υλικό και σε σύγχρονο εξοπλισμό ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων σημείωσαν νέο ρεκόρ δεκαετίας και διαμορφώθηκαν στα 1452 εκ. ευρώ . Οι καθυστερήσεις πληρωμών, αποτέλεσαν αιτία για την παραπομπή της Ελλάδας από την Κομισιόν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υποστηρίζει ο κ. Τσίμαρης.

Για “ψέματα, ανακρίβειες, μεγαλόστομες διακηρύξεις άνευ περιεχομένου αλλά και με κυνικές πολιτικές αλήθειες, με τα οποία προσπάθησε να καλύψει την μοναδική ουσιαστική εξαγγελία που έκανε: αυτή των 140 προεκλογικών απολύσεων συμβασιούχων“, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Το αποτέλεσμα της επίσκεψης σύμφωνα με την ανακοίνωση, “δεν αφήνει καμιά απολύτως αμφιβολία ότι είναι αποφασισμένος να διαλύσει κάθε έννοια Δημόσιου Συστήματος Υγείας” επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η  “Νέα Αριστερά” Ιωαννίνων.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών σε ανακοίνωσή της βάλλει κατά της  προαναγγελίας απόλυσης των συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος