ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-26-1-2016

Συγκέντρωση των πρώτων τρακτέρ στην είσοδο της πόλης της Ζακύνθου και κλιμάκωση από Δευτέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων

Με τη δημιουργία συντονιστικής επιτροπής, μετά τη χθεσινή και με μεγάλη συμμετοχή, ενημερωτική συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΑΣΖ, αλλά και με την εμφάνιση των πρώτων τρακτέρ-με πρωτοβουλία του υφιστάμενου τοπικού αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου-σήμερα το πρωί στην περιοχή της «Λούμπας» στην είσοδο της πόλης της Ζακύνθου, συντονίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι οινοποιοί του νησιού, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Μάλιστα, με την ενεργοποίηση των αγροτοσυνδικαλιστών και αγροτοσυνεταιριστών της Ζακύνθου, πρόκειται το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, να γίνει μεγαλύτερη συγκέντρωση με τρακτέρ, στην ίδια περιοχή, παρά το γεγονός, ότι υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως, για παράδειγμα από την τοπική ΠΑΣΥ και τον αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο, που ελέγχονται από το ΚΚΕ και επομένως, επιδιώκουν ξεχωριστές κινητοποιήσεις και ανάδειξη του δικού τους διεκδικητικού πλαισίου, βάσει συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμπαραστέκεται στους αγώνες των αγροτών και προβάλλει τις δικές της προτάσεις

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς της περιφέρειας και της χώρας ολόκληρης, σε κάθε γωνιά της οποίας, πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις επιβίωσης.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι: «Οι εξαιρετικά υψηλές εισφορές τόσο για τη σύνταξη όσο και για την υγειονομική περίθαλψη, σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φορολόγηση και την αύξηση μέσω του ΦΠΑ του κόστους παραγωγής, οδηγούν την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας σε διάλυση και τους παραγωγούς σε αφανισμό».
Επίσης, η Π.Ι.Ν. αναφέρει μια σειρά από προτάσεις, που αφορούν, κυρίως, στην χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου (πχ. 12.000€) για τους παραγωγούς και φορολογικά μέτρα που θα ενθαρρύνουν την παραμονή και όχι την απομάκρυνση από το επάγγελμα του αγρότη, τη λήψη μέτρων μείωσης του υψηλού κόστους παραγωγής, τη γενναία ρύθμιση των χρεών των παραγωγών με χαμηλότοκη χρηματοδότηση τους μέσα από νέο κρατικό πιστωτικό ίδρυμα και τη διατήρηση του ΟΓΑ και των εισφορών σε επίπεδα που θα εξασφαλίζουν την επιβίωση των αγροτών.

Δωρεάν προσφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Ζάκυνθο από την τοπική λέσχη μοτοσικλετιστών

Βοήθεια με την δωρεάν προσφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού, για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσω της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Ζακύνθου, (Κ.Ε.Δ.Η.Ζ.) προσέφερε εχθές η λέσχη μοτοσικλετιστών του νησιού, (Λ.Ε.Μ.Ο.Ζ. «ΜΟΤΟ CLUB»). Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Η.Ζ. και δημοτικός σύμβουλος, Νικήτας Θεοδώσης, «αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, πρώτα στους εαυτούς μας, πρέπει να βοηθάμε και τους άλλους, ειδικά στις μέρες μας, όπου, η ανάγκη για αλληλεγγύη, προς τους συνανθρώπους μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι επιβεβλημένη και αρκετά αυξημένη».

Μεγάλες ποσότητες πορτοκαλιών μοιράστηκαν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της Ζακύνθου και ακολουθούν οι ορεινές κοινότητες

Διανομή πορτοκαλιών στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο, με τη συνεργασία του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας του νομού.
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και σε συνεννόηση με υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, τα πορτοκάλια φορτώθηκαν σε οχήματα του Δήμου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα σχολεία.
Επίσης, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον υπεύθυνο περιφερειακό σύμβουλο, Τζώρτζη Συγούρο, ώστε να επιτευχθεί πλήρως ο στόχος που έχει τεθεί, δηλαδή τα φρούτα να πάνε στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Υπολογίζεται ότι πορτοκάλια θα πάρουν περί τους 6.500 μαθητές (αντιστοιχούν 3 κιλά για τον καθένα), ενώ έχουν ειδοποιηθεί και οι πρόεδροι των ορεινών κοινοτήτων του νησιού, προκειμένου να πάρουν ποσότητες και να τις παραδώσουν σε κατοίκους που έχουν ανάγκη. Τέλος, η συνολική ποσότητα που θα μοιραστεί είναι 22 τόνοι.

Ολοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου οι εργασίες σε δύο σημαντικά μνημεία του νησιού

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των έργων «Στερέωση, αποκατάσταση, ανάδειξη βυζαντινού ναού Αγίου Νικολάου Μεγαλομάτη στο Σκοπό Ζακύνθου» και «Στερέωση, ανάδειξη και λειτουργική αποκατάσταση Πύργου Δομενεγίνη Ζακύνθου» που είχε αναλάβει να υλοποιήσει με αυτεπιστασία, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Για την υλοποίηση των έργων απασχολήθηκαν, εκτός του μόνιμου προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας και της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, καθώς και επί συμβάσει επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών στερέωσης και ανάδειξης των μνημείων, δύο ακόμα χώροι προστίθενται στους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους της Ζακύνθου και επιπλέον ο πύργος Δομενεγίνη μπορεί να λειτουργήσει και ως χώρος φιλοξενίας ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Από διαγωνισμό…σε διαγωνισμό για μια σειρά έργων, «το πάει», τώρα τελευταία, η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκηρύσσει πρόχειρο Διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ “ΠΕΤΑΛΗ” ΝΕΩΝ ΒΛΑΧΑΤΩΝ ΣΑΜΗΣ», με προϋπολογισμό 70.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α., σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (διακήρυξη, συγγραφή υποχρεώσεων κ.λπ.) από την έδρα της Υπηρεσίας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Κεφαλληνίας, Πλατεία Βαλλιάνου – Διοικητήριο – 2ος όροφος, 28100 Αργοστόλι μέχρι τις 11-2-2016 ημέρα Πέμπτη.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26713 60558, FAX επικοινωνίας 26713 60601, αρμόδιος υπάλληλος Αγγ. Κοκκολιάδη.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 16-2-2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:30.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής ύψους 1.138,21 €.
Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ι.Ν.»). Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συνεχόμενες ανακοινώσεις για διαγωνισμούς έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς-Ιθάκης!

Εξελίξεις στα θέματα αθλητικών υποδομών στη Ζάκυνθο

Θέμα ημερών-σύμφωνα με τον Δήμο Ζακύνθου-είναι η κατεδάφιση του κλειστού και ακατάλληλου γηπέδου μπάσκετ, αφού σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2016, ώστε στη συνέχεια να είναι εφικτή η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς, όταν το πρωί της Δευτέρας, επισκέφθηκε το χώρο και είδε από κοντά τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το προσωπικό του Δήμου.
Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν, ένα μέρος της σκεπής του κλειστού θα πάει στα σφαγεία και στο γραφείο κίνησης των οχημάτων, ενώ θα αξιοποιηθούν και τα φωτιστικά που υπάρχουν εκεί, όπως και κάποια παράθυρα από αλουμίνιο.
Το κόστος της κατεδάφισης είναι 10.000 ευρώ, όταν παλαιότερα είχαν ακουστεί απίστευτα ποσά για να γίνει αυτή η παρέμβαση (250.000 ευρώ).
Παράλληλα, στον σχεδιασμό είναι η τοποθέτηση ταρτάν στον στίβο του Δημοτικού Σταδίου Ζακύνθου καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός του, έργα που έχουν ήδη εγκριθεί από τον τοπικό Βουλευτή και Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και υπεγράφησαν ήδη οι σχετικές προγραμματικές συμβάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος