Η Λαϊκή Ενότητα για το προσφυγικό: Ο δημοκρατικός λαός της Λέσβου να απομονώσει τις ρατσιστικές φωνές

Την θέση της για το προσφυγικό εξέφρασε η Λαϊκή Ενότητα Λέσβου τονίζοντας ότι «τους τελευταίους μήνες η ένταση των πολέμων στη γειτονιά μας έχει οδηγήσει σε έκρηξη των μεταναστευτικών ροών που χρησιμοποιούν το νησί μας ως πύλη προς την Ευρώπη». Η ηγεσία της ΕΕ, σύμφωνα με την Λαϊκή Ενότητα «απολύτως συνένοχη σε αυτή την τραγική κατάσταση, προσπαθεί να κατευνάσει τη συνείδησή της μετατρέποντας την περιφέρειά της σε πραγματική αποθήκη ψυχών υποσχόμενη κονδύλια-ψίχουλα στη χώρα μας, που δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη. Είναι άμεση η ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών και προώθησης των προσφύγων στους προορισμούς που θέλουν να πάνε, πράγμα που απαιτεί δρομολόγια, χώρους υποδοχής, σίτιση, γρήγορη διεκπεραίωση, με άλλα λόγια κονδύλια που πρέπει να δοθούν από τους μηχανισμούς της ΕΕ».
Από την άλλη πλευρά, όπως τονίζει η Λαϊκή Ενότητα «είναι φανερό ότι η αξιοθαύμαστη εθελοντική προσφορά των πολιτών της Λέσβου, όσο απλόχερα κι αν προσφέρεται, δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες ούτε να υποκαταστήσει τον κρατικό μηχανισμό. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργείται από την παραμονή μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε εντελώς ακατάλληλους χώρους χωρίς καμία υποδομή και μέριμνα αφήνει ορθάνοιχτη πύλη για το ρατσισμό. Ήδη στο νησί μας άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους δήθεν “αγανακτισμένοι” πολίτες που υποδαυλίζουν τα πάθη και προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά της προσφυγικής τραγωδίας».
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί «το δημοκρατικό λαό της Λέσβου να απομονώσει τις ρατσιστικές φωνές και να προασπιστεί την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, όπως έκανε πάντα, απέναντι σε εκείνους που προτείνουν το μίσος και το θάνατο. Η κυβέρνηση οφείλει σε αυτή την κατεύθυνση να στηρίξει τους πολίτες του νησιού μας δίνοντας άμεσα λύσεις. Η χώρα μας και το νησί μας δεν είναι ο χωροφύλακας της Ευρώπης. Τη λύση θα τη δώσει ο λαός όχι με πογκρόμ αλλά ορθώνοντας τείχος απέναντι στις ρατσιστικές φωνές και απαιτώντας από τις ηγεσίες συνολική λύση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος