Υπογραφή σύμβασης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Την Προγραμματική Σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, προϋπολογισμού 2.054.727,70 ευρώ, υπέγραψε σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 στην Καστοριά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόριος Χάτσιος.

Πρόκειται για έργο που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020 και αφορά την Έκδοση οικοδομικών αδειών και λοιπών αδειοδοτήσεων, δηλαδή τις προπαρασκευαστικές ενέργειες υλοποίησης του έργου και την Ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς

Σκοπός του έργου στο κυρίως κτίριο του Νοσοκομείου που εκτείνεται σε δύο υπέργειους ορόφους και ένα υπόγειο είναι η δραστική μείωση της ενεργειακής δαπάνης, η μετάβαση σε ενεργειακή κατάσταση τουλάχιστον στο ελάχιστο της κείμενης Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας ώστε να προκύψει ένα κτίριο με την ελάχιστη δυνατή ενεργειακή κατανάλωση.

Περιλαμβάνει την ενεργειακή επιθεώρηση του κυρίως κτιρίου του Νοσοκομείου, των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού του και την έκδοση των σχετικών Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης.

Ο Περιφερειάρχης με την συμμετοχή του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Νίκου Λυσαρίδη, της Θεματικής Aντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κάλυ Κυριακίδου, στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Καστοριάς και του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, επισκέφτηκαν τους Δήμους Άργους Ορεστικού και Καστοριάς, όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για την πορεία υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση αυτού του σημαντικού χρηματοδοτικού εργαλείου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού για επίβλεψη εργασιών της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, η οποία επίσης πραγματοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος