Τηλεφωνική γραμμή SOS από το Συμβουλευτικό κέντρο Γυναικών Φλώρινας

Τηλεφωνική γραμμή SOS με τον αριθμό 15900 ξεκίνησε να λειτουργεί από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φλώρινας παρέχοντας τις υπηρεσίες του δωρεάν και τηρώντας το απόρρητο της συμβουλευτικής με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας λόγω και της καραντίνας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του “το πρόβλημα είναι υπαρκτό και τώρα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το θύμα αναγκάζεται να ζει αρκετές ώρες με τον άνθρωπο που πιθανά το έχει κακοποιήσει έστω και σε ελαφρύτερη μορφή στο παρελθόν. Επιπλέον, όταν υπάρχουν παιδιά και αυτά είναι συνεχώς στο σπίτι, η κατάσταση φορτίζεται ακόμη περισσότερο. Τα παιδιά θυματοποιούνται ακόμη περισσότερο,καθώς είναι επικίνδυνα εκτεθειμένα σε επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο η σωματική και ψυχική τους υγεία. Το μήνυμα για τις γυναίκες αυτές είναι ένα: Ακόμα κι αν είσαι περιορισμένη, δεν απαγορεύεται να ζητήσεις βοήθεια”.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φλώρινας* στέκεται δίπλα στις γυναίκες θύματα βίας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του δωρεάν και τηρώντας το απόρρητο της συμβουλευτικής.
Για την εξυπηρέτηση σας καλείτε στα τηλέφωνα του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας 2385024081 & 2385024083 ή στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, που παραμένει ανοιχτή, 7 μέρες την εβδομάδα,24 ώρες την ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ