Σύσκεψη για το φράγμα Νεστορίου Καστοριάς με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύσκεψη με μοναδικό θέμα την πορεία και την εξέλιξη του Φράγματος Νεστορίου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου που αφορά ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε στη Καστοριά παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Ο Υφυπουργός προέβη σε αναλυτική περιγραφή της μέχρι τώρα κατάστασης και της πορείας του έργου,  καθώς και τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει ως Υπουργείο, ενώ άκουσε με προσοχή και απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σαββόπουλος “υπήρξε η δέσμευση από τον Υφυπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ότι το έργο  θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τον συντομότερο και  συμφερότερο για το δημόσιο συμφέρον τρόπο».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης έθεσε στον Υφυπουργό την αναγκαιότητα ύπαρξης χρονοδιαγράμματος,  για την έναρξη και συνέχιση των εργασιών του  έργου, καθώς και της αυστηρής τήρησης αυτού. Σε δηλώσεις του σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Αναμένεται να έχουμε νεότερες εξελίξεις ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στην Δυτική Μακεδονία, όσον αφορά τα ενδιάμεσα στάδια που πρέπει να γίνουν. Η Περιφέρεια, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη όλων των έργων της Δυτικής Μακεδονίας, σε απόλυτη συνεργασία τόσο με τη Διαχειριστική Αρχή όσο και με τις αρμόδιες  υπηρεσίες, προκειμένου να πιέσει  για την εξέλιξη και την επίσπευσή τους».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Δημήτρης Σαββόπουλος επισήμανε την πολιτική βούληση που υπάρχει να λυθεί το θέμα και  τόνισε ότι: «Πρωτίστως προέχει άμεσα η συγκρότηση της αρμόδιας  επιτροπής του Υπουργείου,  να γνωμοδοτήσει επί του θέματος της ματαίωσης της λύσης της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία, και να προωθήσει την εισήγησή της στον Υπουργό για  να προχωρήσουν οι διαδικασίες».

Κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκομένων ήταν να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια ώστε να συνεχιστεί το έργο, το οποίο έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια, και σε συνδυασμό με το αρδευτικό και την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού  θα τονώσει την οικονομίας της περιοχής και  ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ