Σύσκεψη Γ. Κασαπίδη με ΕΓΝΑΤΙΑ για τον κάθετο άξονα Φλώρινας – Κοζάνης

Η πορεία υλοποίησης μελετών για το οδικό τμήμα Ξυνό Νερό – Αμμοχώρι του κάθετου άξονα Φλώρινας – Κοζάνης ήταν ένα από τα θέματα που τέθηκε στην συζήτηση που είχε με τηλεδιάσκεψη σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με τους αρμόδιους της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Σύσκεψη Γ. Κασαπίδη με ΕΓΝΑΤΙΑ για τον κάθετο άξονα Φλώρινας – ΚοζάνηςΗ κατασκευή του κάθετου άξονα είναι ένα χρόνιο αίτημα των φορέων της Φλωρινας έτσι ώστε να βγει από την απομόνωση η περιοχή καθώς είναι η μοναδική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που δεν έχει Εγνατία.

Ο Kάθετος ‘Aξονας της Εγνατίας Οδού “Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη” (άξονας 50) αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού ‘Aξονα Χ, έχει μήκος 78,5χλμ. περίπου και προβλέπεται να συνδέει την Εγνατία Οδό από τη θέση του Α/Κ Κοζάνης, με το Συνοριακό σταθμό Νίκης στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Επιμέρους τμήματα του άξονα 50 έχουν ήδη κατασκευαστεί ή βρίσκονται υπό κατασκευή, στο πλαίσιο παλαιότερων και υφιστάμενων εργολαβιών.

Ήδη το Τμήμα Φλώρινα μήκους 14,5 χλμ., λειτουργεί τα τελευταία δύο περίπου χρόνια τετράιχνης οδού διαχωρισμένων οδοστρωμάτων με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και αναμένεται η κατασκευή και ολοκλήρωση του Τμήματος κόμβος Αρμενοχωρίου μέχρι την Κοζάνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος