ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: Ο Υφυπουργός Παιδείας προαναγγέλλει Αθηνά ΙΙΙ;

“Ανησυχούμε για μία ακόμα φορά για την επίσκεψη του Υφυπ. Παιδείας Α. Συρίγου στη Δυτική Μακεδονία” αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας υπογραμμίζοντας πως “αυτό προκύπτει κυρίως από τις δηλώσεις του ίδιου του Υφυπουργού κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, όπου απέφυγε να απαντήσει για τις επιπτώσεις της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στο περιφερειακό μας ίδρυμα όταν ρωτήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι με τα Τμήματα, που δεν θα έχουν εισακτέους κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος”.


Σημειώνει ακόμα ότι “στις ίδιες δηλώσεις λοιπόν παρατηρήσαμε, πως ο Υφυπουργός πρότεινε κατά κάποιον τρόπο στο ίδιο το Ίδρυμα να προβεί σε συγχωνεύσεις, μίλησε για βιωσιμότητες Τμημάτων και μας θύμισε ξανά τις αλήστου μνήμης μέρες των σχεδίων Αθηνά, που χαντάκωσαν τη Φλώρινα και οδήγησαν το μικρό τότε περιφερειακό Ίδρυμα της Δυτικής Μακεδονίας, σε οδό μαρασμού και απαξίωσης”.
Επισημαίνει τέλος, μεταξύ άλλων, πως “μας προβληματίζουν έντονα και μας ανησυχούν οι δηλώσεις του από τη Φλώρινα, όπου τοποθετήθηκε χαρακτηρίζοντας δύσκολο το εγχείρημα «αφού το Πανεπιστήμιο από 7 πήγε στα 22 Τμήματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος