ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινα: Όχι άλλος αποκλεισμός και απομόνωση της Φλώρινας

“Συνεχίζουν λοιπόν να επιθυμούν διακαώς την αλλαγή του σχεδιασμού των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφοράς για το ήδη ενταγμένο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μελετών σιδηροδρομικό έργο Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή – Αεροδρ. Καστοριάς-Πόγραδετς”, αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας αναφερόμενη στο αίτημα των Περιφερειών Φλώρινας και Θεσσαλίας για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Δυτική Μακεδονία-Πογραδετς.

Σημειώνει δε ακόμα ότι “Για μία ακόμα φορά -μετά την αλήστου μνήμης επίσκεψη του Υφυπ. Κεφαλογιάννη, όπου δεν παραβρέθηκε κανένας «πολιτευτής», εκλεγμένος ή μη της ΝΔ στην ΠΕ Φλώρινας- γινόμαστε θιασώτες/τριες των λυσσαλέων σχεδίων της Περιφερειακής Αρχής Κασαπίδη για δημιουργία μελετών που θα πληρωθούν αδρά για να παραμείνουν στο συρτάρι. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, έρχονται να αδικήσουν ξανά την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, αφού δείχνουν να μην την υπολογίζουν ούτε στο ελάχιστο. Αφού φάνηκε πως οι υποτιθέμενες ανακοινώσεις Κεφαλογιάννη ήταν χοντροκομμένα άστοχες και ατεκμηρίωτες, διότι οι απαντήσεις στις καίριες κοινοβουλευτικές ενέργειες της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα διαβεβαιώνουν για την βιωσιμότητα του έργου, τη διασφαλισμένη χρηματοδότηση των μελετών του από την ΕΕ και τις περαιτέρω ενέργειες που το οδηγούν ως τη μοναδική λύση για σύνδεση των τριών χωρών που συνορεύουν με τη Φλώρινα, έρχονται αυτή τη φορά να ανακοινώσουν ότι δήθεν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχ. Ανάπτυξης συνυπογράφει επιστολή προς τον Υπ. Καραμανλή για σύνδεση της Θεσσαλίας και της Δυτ. Μακεδονίας με το Πόγραδετς. Παράλληλα, μόλις πριν λίγες ημέρες η Αλβανική πλευρά ανακοίνωνε ως εμβληματικό το έργο που θα την συνδέσει σιδηροδρομικά με την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Φλώρινα (δείτε εδώ την ανακοίνωση της αρμόδιας Αλβανής Υπουργού Μπ. Μπαλούκου)”.

Υπογραμμίζει ακόμα: “Και εδώ ερχόμαστε εμείς και αναρωτιόμαστε… εντάξει γνωστή η παρέα Κασαπίδη, που σχεδιάζει με το μάτι και επιδιώκει συνεχώς να γίνονται μελέτες για να γίνονται μελέτες. Εντάξει, γνωστή η διάθεση η Φλώρινα να μένει στην απ’ έξω, να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από τηλεθερμάνσεις, συνδέσεις με κάθετους άξονες, κλειστά σύνορα, βίαιη και δίχως σχέδιο απολιγνιτοποίηση, αβλεψίες κ.ο.κ. Τελικά όμως όλοι αυτοί οι τρανοί πολιτικοί της τοπικής ΝΔ που στελεχώνουν πολιτικά γραφεία κυβερνητικού Βουλευτή, Αντιπεριφερειαρχών, Δημαρχείων, γραφείων της ΔΕΕΠ…έχουν επιλέξει να πολιτεύονται στην Κοζάνη ή τη Θεσσαλία;

Αν ναι, να βγουν και να το πουν στους συμπολίτες και τις συμπολίτισές μας. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η ανοχή στην Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ που μέχρι πρότινος πρότεινε δια του Περιφερειάρχη «να βάλουμε κηπάκους και κοτούλες» έχει ένα όριο.

Όχι άλλη απαξίωση των πολιτών της Φλώρινας. Όχι άλλος αποκλεισμός και απομόνωση της Φλώρινας από επιλογή σας. Η Φλώρινα συνορεύει με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Αναμένει άνοιγμα συνόρων: ανακαίνιση του ΣΣ Ν. Καύκασου και έναρξη της σύνδεσης με Bitola– έξοδο στα Δυτικά Βαλκάνια/Ανατ. Ευρώπη, αναμένει την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Μεθοριακού Σταθμού του Λαιμού Πρεσπών και τέλος, θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους το ενταγμένο στα διευρωπαϊκά δίκτυα σιδηροδρομικό έργο Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Αεροδρ. Καστοριάς-Πόγραδετς. Θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία των πολιτών της περιοχής μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος