ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς γιατρούς σε κρίσιμες ειδικότητες οι στρατιωτικοί στην Καστοριά

Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν 19 Βουλευτές της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Γιώργου Τσίπρα, σχετικά με καθυστερήσεις και επιβαρύνσεις στη διαδικασία υγειονομικής περίθαλψης στρατιωτικών που υπηρετούν στην Καστοριά και σε άλλες περιφερειακές μονάδες.

Η Αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικών επιστολών και εκκλήσεων της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, στις οποίες επισημαίνεται ότι, “στη φρουρά Καστοριάς δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι με το ΥΠΕΘΑ ιατροί σε κρίσιμες ειδικότητες, με συνέπεια οι στρατιωτικοί και οι οικογένειες να επισκέπτονται υποχρεωτικά ιδιώτες γιατρούς και να τους καλύπτεται καθυστερημένα μόνο μικρό μέρος της δαπάνης”.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι,  “τόσο οι προγραμματισμένες όσο και οι έκτακτες εξετάσεις του προσωπικού γίνονται αποκλειστικά στο απομακρυσμένο 424 ΓΣΝΕ της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι οικογένειες των στρατιωτικών να επιβαρύνονται με σημαντικές διαφορές στα έξοδα μετακίνησης, με μεγάλη ταλαιπωρία από πολύμηνες αναμονές, ανελαστικά ραντεβού, διπλές μετακινήσεις και αρρύθμιστες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τα παραπεμπτικά”.

Οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στις καταγγελίες ότι “τα προβληματικά φαινόμενα και οι δυσλειτουργίες αυτές δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη Φρουρά, αλλά αποτελούν γενικότερο φαινόμενο που ταλανίζει τα μέλη του προσωπικού όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε περιφερειακές μονάδες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος