Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με σχολές Γεωπονίας και Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ.

Ο τρόπος συνεργασίας και ο σχεδιασμός δράσεων αγροτικής ανάπτυξης και στις τέσσερις Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, με τις διοικήσεις των Σχολών Γεωπονίας, Δασολογίας και Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση σε θέματα γεωργικής εκπαίδευσης και γεωργικών εφαρμογών, ώστε να μεταδοθεί γρήγορα και αποτελεσματικά η σύγχρονη γνώση και οι σύγχρονες εφαρμογές στους νέους και παλαιότερους επαγγελματίες γεωργούς και κτηνοτρόφους της Περιφέρειας.

“Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία και με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, υλοποιεί τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για τη δημιουργία κατάλληλων δομών και υποδομών που θα λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση αυτή”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για την εξειδίκευση των δράσεων, ενώ συμφωνήθηκε και η συμμετοχή του νεοσύστατου τμήματος Γεωπονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Κασαπίδης ζήτησε από τον πρόεδρο της Γεωπονικής του Α.Π.Θ., Χρ. Δόρδα, να αναπτυχθεί στενότερη συνεργασία με τη Γεωπονική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την περαιτέρω αναγκαία ενδυνάμωσή της και όρισε υπεύθυνο σύνδεσμο τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Άμπα.

Μέσα στο Μάρτιο θα ολοκληρωθεί η σύνταξη των τελικών κειμένων για την υπογραφή σχετικών προγραμματικών συμβάσεων και με τις τρεις σχολές, οπότε και αναμένεται εντός της νέας γεωργικής περιόδου η έναρξη των σχετικών δράσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος