Συνάντηση τοπικών συμβούλων Μελίτης με τον Δήμαρχο Φλώρινας

Τα επείγοντα προβλήματα του χωριού και οι άμεσες λύσεις που πρέπει να δοθούν, τα μακροπρόθεσμα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν και να ενταχτούν σε διάφορα προγράμματα, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν τα μέλη του συνδυασμού “ΕΝΟΤΗΤΑ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΗ”, με τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη.

Από τα μέλη του προτάθηκε μία σειρά ενεργειών, που θα πρέπει να υλοποιηθούν, έτσι ώστε να βελτιωθούν και να αποκατασταθούν οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του χωριού, όπως ανέφεραν. Μεταξύ των άλλων ζητήθηκαν:

  • Θέματα που αφορούν την εξέλιξη, χρονοδιάγραμμα, απάντηση του επισήμου αιτήματος της Τοπικής κοινότητας Μελίτης, σχετικά με την εσωτερική οδοποιία (σε πολλά σημεία η εσωτερική οδοποιία είναι κατεστραμμένη, λακκούβες, νεροφαγώματα), με προτεραιότητα τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το χωρίο και κατόπιν τα περιφερειακά δρομάκια, με ταυτόχρονη αναβάθμιση και βελτίωση του υφισταμένου δικτύου ομβρίων υδάτων, εντός του οικισμού, με την πιθανή κατασκευή νέων έργων (φρεάτια, τοποθέτηση νέων αγωγών επαρκών διατομών), ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική συλλογή των ομβρίων υδάτων.
  • Ο εξωραϊσμός κεντρικής εισόδου του χωριού με τη φύτευση κατάλληλων καλλωπιστικών φυτών (πρανές). Αντικατάσταση των φωτιστικών πυλώνων με μικρότερου μεγέθους και κατάλληλου αισθητικού στυλ, με χρήση λαμπτήρων LED (με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των δαπανών του Δήμου )
  • Η ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, το χρόνιο και πάγιο αίτημα των κάτοικων του χωριού, για την πεζοδρόμηση (με ηλεκτροφωτισμό και μπάρων ασφαλείας) από την πλάστιγγα μέχρι την οικία Κατή – Μανουσακη. «προληπτικό έργο για αποφυγή ατυχήματος».
  • Η κατασκευή τουλάχιστον μιας παιδικής χαράς με τις απαιτούμενες σύγχρονες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις. (Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το ότι ένα από τα μεγαλύτερα και ενεργά χωριά δεν έχουν εδώ και χρόνια παιδικές χάρες.) Στόχος μας είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για τους μικρούς επισκέπτες. Οι χώροι αυτοί να παρέχουν ικανοποιητικά επίπεδα ασφάλειας και η συντήρησή τους να γίνεται κατά τον τρόπο που προδιαγράφεται στα διεθνή πρότυπα.
  • Η επισκευή και συντήρηση φωτιστικών πεζοδρομίων προς το Γυμνάσιο Μελίτης –Κοινότητα.
  • Ο εξωραϊσμός κεντρικής πλατειάς του χωριού με διπλό έργο ανάπλασης συμπεριλαμβάνοντας και το σπίτι παιδιού.(Ενοποίηση χώρων με πρόσβαση από την πλατεία, κατάλληλος καλλωπισμός φυτών και κατασκευή τεχνητού καταρράκτη κλπ) .
  • Η αναβάθμιση, διαμόρφωση, συντήρηση πάρκων του χωριού (καλλωπισμός με φυτά, κλπ.).
  • Η κατασκευή ταμπλό (πίνακες) για ανακοινώσεις τοπικού συμβουλίου και γενικά ανακοινώσεις τοπικού ενδιαφέροντος.
  • Η επισκευή-συντήρηση του Γηπέδου 5 Χ 5 (σχετικές Φώτο).Είναι ακατάλληλο για χρήση από τα παιδιά.
  • Η ενημέρωση σχετικά με την παραχώρηση του δημοτικού σφαγείου.
  • Η εισαγωγή στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ή leader ή εσπα για την κατασκευή κλειστού γυμναστήριο-μπάσκετ δίπλα στο γυμνάσιο (έχει κατασκευαστεί η βάση, επί καποδιστριακών δήμων ). Υπενθυμίζοντας πάλι το μέγεθος της κοινότητα μας θα μπορούσε να υπάρχει και τοπική ομάδα Μπάσκετ.
  • Οι ενέργειες του δήμου για ανάδειξη του τοπικού θρησκευτικού τουρισμού(Αγ. Γεωργίου) και ένταξη του σε σελίδες ενδιαφέροντος και καταλόγους του Δήμου.κτλ.
  • Η ενημέρωση για το φυσικό Αέριο Μελίτης (ενημερώνουμε και για τα επίπεδα ρύπανσης που έχουν καταγράφει)
  • Η χάραξη, διαγράμμισης διαβάσεων για τους πεζούς επί του οδοστρώματος στην Μελίτη
  • Η περισυλλογή και διαχείρισητων αδέσποτων ζώων συντροφιάς της κοινότητας Μελίτης από τον Δήμο.
  • Η κατασκευή επαρχιακού δρόμου σχετικά με τη σύνδεση Μελίτης –Μεσοχωρίου (Συνεργασία με την Περιφέρεια).

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα εκλεγμένα και ενεργά μέλη του συνδυασμού τα οποία μετέφεραν πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα Μελίτης.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα, είπε ότι θα δρομολογήσει λύσεις για τα περισσότερα αυτών ενώ για κάποια αιτήματα (κυρίως κτιριακών αθλητικών υποδομών) δεσμεύτηκε να διερευνήσει τρόπους και δυνατότητες υλοποίησης.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν η συνάντηση να επαναληφθεί σύντομα και να υπάρχει συχνά η αναγκαία επικοινωνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος