Συναντήσεις της Αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στα Τίρανα

Επίσκεψη στα Τίρανα με πολλαπλές δράσεις και συναντήσεις πραγματοποίησε η Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Χριστίνα Πεταλωτή και η γραμματέας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας Αναστασία Ελισσαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, η αντιπροσωπεία του Π.Δ.Μ συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση την οποία ενημέρωσαν για τις ερευνητικές συνεργασίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει το πανεπιστήμιο για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν μαζί της οι προοπτικές διεύρυνσης των ερευνητικών συμπράξεων με πανεπιστήμια της χώρας, σε νέους τομείς.

Έπειτα αναφέρεται, ότι τα μέλη του Π.Δ.Μ υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος και συνομίλησε μαζί τους για θέματα στα οποία το πανεπιστήμιο μπορεί να υποστηρίξει το έργο της Αρχιεπισκοπής, με προτεραιότητα την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στα σχολεία που λειτουργούν υπό την αιγίδα της. Μεταξύ των έργων που υλοποιεί η Αρχιεπισκοπή στην Αλβανία, είναι και η λειτουργία υδροηλεκτρικών σταθμών για την παραγωγή ενέργειας, από τα έσοδα των οποίων ενισχύεται το έργο της στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με το πανεπιστήμιο για ενεργειακά ζητήματα.

Συναντήσεις της Αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στα Τίρανα

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ως εταίρος του προγράμματος ROAMING συμμετείχε στην εκπαιδευτική συνάντηση που διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο LOGOS κατά την οποία η Αντιπρύτανης Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης Ελένη Γρίβα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Χριστίνα Πεταλωτή έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των γραφείων Διεθνών Σχέσεων πανεπιστημίων των Δυτικών Βαλκανίων, όπως καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύνταξη: Μαρία Γαϊγάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος