Στις Πρέσπες η Γ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επαρχιακών Δήμων για την Ενεργειακή Μετάβαση

Στις Πρέσπες θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου, η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επαρχιακών Δήμων για την Ενεργειακή Μετάβαση RURENER. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί της Πέμπτης, στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου, στο χωριό Λαιμός.

Στις Πρέσπες η Γ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επαρχιακών Δήμων για την Ενεργειακή ΜετάβασηΤο Rurener είναι ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων που αποτελείται από πάνω από 80 μικρούς επαρχιακούς Δήμους και Κοινότητες, από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν δεσμευτεί να πετύχουν το στόχο της ενεργειακής μετάβασης με πρωτοβουλίες και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αποκεντρωμένης παραγωγής που αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο  δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, προεδρεύει στην εκτελεστική επιτροπή του Δικτύου αυτή την περίοδο και στις Πρέσπες, θα έρθουν για τη Γενική Συνέλευση Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Κύπρο, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Την έναρξη των εργασιών θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης και Δήμαρχοι από όμορους Δήμους της Ελλάδας και γειτονικών χωρών.

Στην ατζέντα της συνέλευσης ξεχωρίζει, ανάμεσα στ’ άλλα, η πορεία προς την διαμόρφωση του οδικού χάρτη για την μετάβαση των επαρχιακών περιοχών, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει της ανάγκης για προσαρμογή όλων στους νέους Ευρωπαϊκούς στόχους για 55% μείωση των εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος