Στην προμήθεια και εγκατάσταση αποτρεπτικών συστημάτων ατυχημάτων από διελεύσεις άγριας πανίδας, στη νέα και παλαιά Ε.Ο. Αμυνταίου-Βεύης, προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE AMYBEAR.
Πρόκειται για πλαστικούς οριοδείκτες, ηλεκτρονικούς οπτικοακουστικούς απωθητές, ανακλαστήρες προσπίπτοντος φωτός καθώς και δυο (2) μεγάλες και είκοσι έξι (26) μικρές πινακίδες προειδοποίησης οδηγών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπου τοποθετήθηκαν τα αποτρεπτικά συστήματα δεν έχουν καταγραφεί ατυχήματα στα τμήματα της Ε.Ο., όπως έχει διαπιστωθεί το τελευταίο οκτάμηνο.
Το έργο LIFE AMYBEAR υπενθυμίζεται ότι, αφορά στις περιπτώσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και αρκούδας στην περιοχή των Δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας.
Επικεφαλής του έργου είναι η Εταιρεία Συμβούλων LEVER Α.Ε. και εταίροι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Αμυνταίου και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος