“Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας στη μετά λιγνίτη εποχή, σε μια περιοχή που ήδη μαστίζεται από υψηλό ποσοστό ανεργίας, αλλά να δημιουργηθούν νέες, είναι αυτό που θα ζητήσουμε από τον Υπουργό Ενέργειας, σύμφωνα και με την κοινή απόφαση των Εργατικών Κέντρων Δυτικής Μακεδονίας”, τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Κωνσταντίνος Σιάκος.
Σημείωσε ακόμα πως “εμείς ως Εργατικό Κέντρο έχουμε κάνει καταγραφή των εργαζομένων, των ειδικοτήτων και των αναγκών της περιοχής και της αγοράς εργασίας, έτσι ώστε να μιλάμε για δίκαιη μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή”.
Επεσήμανε τέλος ότι έχουν καταθέσει τις προτάσεις του για την ανάπτυξη των Ενεργειακών περιοχών υπογραμμίζοντας, πως “έτσι μόνο θα επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι τίποτα άλλο, από την μείωση της ανεργίας και την προσέλκυση επενδύσεων που θα απορροφήσουν το εργατικό δυναμικό”.
Σημείωσε ακόμα, “θα ζητούσαμε και την παράταση λειτουργίας των Ατμοηλεκτρικών σταθμών μέχρι το 2030 τουλάχιστον για να μπορούμε να μιλάμε για μια δίκαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος