Πρέσπες: Μονοπάτια και πεζογέφυρα στο ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας

Με στόχο την  αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών στο νησί του Αγίου Αχιλλείου στη Μικρή Πρέσπα και στην ευρύτερη περιοχή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και ο Δημαρχος Πρεσπών, υπέγραψαν την ένταξη δύο έργων στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Πρέσπες: Μονοπάτια και πεζογέφυρα στο ΠΕΠ Δ. ΜακεδονίαςΗ πρώτη ένταξη αφορά την εκτέλεση του έργου «Ενδυνάμωση Οικοτουριστικών Λειτουργιών Πλωτής Γέφυρας Αγίου Αχίλλειου και συνοδών Λιμενίσκων». Το έργο, προϋπολογισμού 1.785.000,00€, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023. Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η δεύτερη ένταξη αφορά στο έργο «Κατασκευή Δικτύου Μονοπατιών Δήμου Πρεσπών» προϋπολογισμού 386.061,60€. Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023.

Πρέσπες: Μονοπάτια και πεζογέφυρα στο ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας

Ονομάσαμε αυτή τη συμφωνία “Συμφωνία του Αγίου Αχιλλείου” δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, καθώς αφορά έργα καθοριστικά για την τουριστική αλλά και τη λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής”.

Πολύ σημαντικά, χαρακτήρισε τα έργα ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Πασχαλίδης, καθώς, όπως είπε “αφορούν το νησί – τοπόσημο των Πρεσπών και ίσως το τοπόσημο της Δυτικής Μακεδονίας”

“Στην περιοχή, που έτσι κι αλλιώς έχει μεγάλη ιστορική σημασία, ξεπηδά κάθε μέρα και μια καινούρια σελίδα ιστορίας, καθώς έρχονται στο φως συνεχώς νέα ευρήματα και σκοπεύουμε να τα αναδείξουμε όλα αυτά, με τον καλύτερο τρόπο” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Βόσδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος