Πρέσπα: Η παράσταση “ΘΕΣ-ΠΡΕΣ Ταξίδι στο όνειρο” στη Βασιλική Αγίου Αχιλλείου

Την παράσταση «ΘΕΣ-ΠΡΕΣ Ταξίδι στο όνειρο» θα παρουσιάση το ΘΕΣ- ΠΡΕΣ το Σάββατο 30 Ιουλίου στη Βασιλική Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών στις 8:30 με την είσοδο ελεύθερη στο κοινό, στο πλαίσιο της δράσης δικτύωσης «ΘΕΣ-ΠΡΕΣ», νέοι από την Πρέσπα, την Πτολεμαΐδα και την Θεσσαλονίκη συνευρεθήκαν και συνεργάστηκαν μέσα από την τέχνη του θεάτρου.

Πρέσπα: Η παράσταση “ΘΕΣ-ΠΡΕΣ Ταξίδι στο όνειρο” στη Βασιλική Αγίου ΑχιλλείουΗ ομάδα των 12 νέων με την καθοδήγηση των συντονιστών τους και επαγγελματιών από το χώρο του θεάτρου, μελέτησε το έργο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και δημιούργησε τη δική του διασκευή με τίτλο «Ταξίδι στο όνειρο». Μετά από 5 μήνες διαδικτυακών συναντήσεων και ένα εντατικό 10ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας δια ζώσης, η ομάδα έχει μπει στην τελική ευθεία για την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης, που είναι και το αποτέλεσμα αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού. Το ‘ταξίδι’ είναι κυριολεκτικό και μεταφορικό, καθώς το 10ήμερο εργαστήριο ξεκίνησε με πρόβες στη Θεσσαλονίκη, συνέχισε στην Πτολεμαΐδα και κατέληξε στην Πρέσπα, όπου και γίνονται οι τελικές προετοιμασίες στον χώρο της παράστασης, τη βασιλική του Αγίου Αχιλλείου στο ομώνυμο νησάκι της Μικρής Πρέσπας.

Πρέσπα: Η παράσταση “ΘΕΣ-ΠΡΕΣ Ταξίδι στο όνειρο” στη Βασιλική Αγίου ΑχιλλείουΣτόχος του ΘΕΣ-ΠΡΕΣ είναι η εξωστρέφεια της περιοχής των Πρεσπών και ειδικότερα των νέων, η επαφή με συνομήλικούς τους από διαφορετικές περιοχές, η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών πάντα μέσα από μια θεματική που άπτεται των ενδιαφερόντων τους.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Poliprespa (www.poliprespa.com) το οποίο διαχειρίζεται η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
To ΘΕΣ-ΠΡΕΣ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Πρεσπών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας.

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Εμψύχωση – Διασκευή έργου: Μάρθα Μαυρίδου
Κινησιολόγος: Λένα Μοσχά
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Μαρίνα Κωνσταντινίδου
Μουσική επιμέλεια: Ίρις Μολυβδά
Vocal Coaching: Χριστίνα Υφαντή
Ήχος/Φώτα: Παναγιώτης Καρβουνίδης – ΕΚΔΗΛΩSIS-event productions
Παραγωγή οπτικο-ακουστικού υλικού: Χαρά Δημητρίου

Διαχείριση social media: Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας

Παίζουν: Ζωγραφία Μιχαηλίδου, Σοφία Πετράκου, Αντωνία Τσίλι, Φαίδρα Γεμενετζίδου-Χατζηγρηγορίου, Ελένη Σιδηροπούλου, Δημήτρης Κουκιάς, Λάζαρος Δέλκος, Ίρις Μολυβδά, Ζωή Σαράφογλου, Γιάννης Κωφίδης, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πολυτίμη Διακοπούλου, Αγγελική Νεστορίδου

Συμμετέχουν:
Η θεατρική ομάδα ΣΚΗΝΟΠΑΙΚΤΕΣ (Αλμυρός Βόλου) (2η σκηνή Α’ πράξης & 1η σκηνή Γ’ πράξης, σκηνοθεσία: Ευάγγελος Νικ. Κούργιας)
Το μουσικό συγκρότημα ΕRRETO (Τήνος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος