Με την Γιορτή του Νάρκισσου υποδέχεται την άνοιξη την Παρασκευή 1η Μαΐου 2026, στις 12 το μεσημέρι, στο λιβάδι με τους νάρκισσους, στην Οξυά, ο Δήμος Πρεσπών. Η γιορτή πλαισιώνεται με ήχους χάλκινων πνευστών από την ορχήστρα «Τοπική Παράδοση» και χορούς από το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Αγίου Γερμανού και ο μπουφές, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει δωρεάν φασολάδα και πίτες.
Η ΚΟΙΝΣΕΠ EcoTourismo οργανώνει μια σειρά από πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια για παιδιά, που μέσα από τη διασκέδαση, αναπτύσσουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Η Γιορτή του Νάρκισσου, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Αγίου Γερμανού, δίνει την ευκαιρία σε κατοίκους κι επισκέπτες να βρεθούν σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανοιξιάτικα τοπία στην Ελλάδα και να θαυμάσουν τους ευωδιαστούς νάρκισσους που ανθίζουν αυτή την εποχή.
Ο Νάρκισσος (Narcissus Poeticus ssp. Radiiflorus) είναι ένα από τα είδη αυτοφυούς χλωρίδας που προστατεύονται στη χώρα μας από το προεδρικό διάταγμα 61/1981 ενώ, ειδικά το λιβάδι των νάρκισσων στην Οξυά των Πρεσπών, απομεινάρι των πολύ πιο εκτεταμένων παλαιότερων εκτάσεων, προστατεύεται ως φυσικός σχηματισμός του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος