Το ποσό των 2.986.561,33 €. εγκρίθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας».
Μέσω αυτού του έργου, όπως αναφέρει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φλώρινας, θα γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα του Νοσοκομείου για τη σημαντική μείωση κατανάλωσης ενέργειας και την ελάττωση εκπομπών αέριων ρύπων και την τελική του αναβάθμιση από ενεργειακή κατηγορία Η σε κατηγορία Β.
Η επένδυση εκτιμάται πως θα έχει περίοδο αποπληρωμής τα 3 περίπου έτη, επισημαίνει ακόμα, και θα επιφέρει αξιοσημείωτη μείωση στις ετήσιες λειτουργικές δαπάνες του Νοσοκομείου, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους που θα μπορούν να διατεθούν σε άλλους τομείς.
«Το έργο εντάσσεται μετά από πολυετή προσπάθεια και βασίζεται σε σχεδιασμό, προμελέτες και προμετρήσεις που εκπόνησε η Υποδιεύθυνση Τεχνικού του Νοσοκομείου” συμπληρώνει τέλος σε ανακοίνωση του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Παπούλκας υπογραμμίζοντας ότι «η ένταξη της πράξης αποτελεί μια σημαντική επιτυχία που επιτεύχθηκε χάρη στις συστηματικές κι επίπονες ενέργειες του προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Τεχνικού του Νοσοκομείου και του Τμήματος Χορήγησης Αδειών, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, το οποίo ανέλαβε τη σύνταξη πλήρους και συγκροτημένου φακέλου πρότασης, με τη σχετική τεκμηρίωση της αναγκαιότητας υλοποίησής της».
Το αμέσως επόμενο διάστημα προβλέπεται η διαδικασία για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης εφαρμογής και σύνταξης των τευχών δημοπράτησης του έργου. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος