Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας: “Στόχος μας ο μηδενισμός των κρουσμάτων” (Βίντεο)

Στα 21 είναι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στη Φλώρινα, από τα 553 της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, κατατάσσοντας τη Φλώρινα στο χαμηλότερο επίπεδο ενεργών κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία. Στην Καστοριά έχουν καταγραφεί 113 ενεργά κρούσματα που την κατατάσσει στο “βαθύ κόκκινο” μαζί με τη Κοζάνη.

Όπως ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Κασαπίδης, “στόχος της Περιφέρειας είναι η συνεργασία με τους Δήμους για την καθημερινή καταγραφή των ενεργών κρουσμάτων και σε τοπικές κοινότητες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, να προλάβουμε την εξάπλωση και να δούμε τις περιοχές να μηδενίζουν τα κρούσματα, για να γίνουν covid free περιοχές, όπως αρκετά νησιά που αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες από όλο το κόσμο”.

“Εάν μηδενιστούν τα κρούσματα και οι κάτοικοι τηρούν τα μέτρα, τότε και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στις “καθαρές” από κορονοϊό περιοχές της χώρας για τη θερινή περίοδο”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Βίντεο από τη τοποθέτηση του Περιφερειάρχη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος