Π.Σ. Δ. Μακεδονίας: Στήριξη στους κατοίκους του Νυμφαίου – Άμεση εκπόνηση χωροταξικού

Την αντίθεσή του στην άναρχη τοποθέτηση του Αιολικού πάρκου στη θέση Αερορράχη στη Τ.Κ. Νυμφαίου και Αετού, εξέφρασε για ακόμη μια φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας κατά τη συνεδρίαση του, με αίτημα να γίνει άμεσα το χωροταξικό, που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως το Νυμφαίο, με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.
Στην απόφαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο έθεσε την αναγκαιότητα να γίνουν συναντήσεις στα αρμόδια Υπουργεία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με την άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών που προκάλεσε και τις αντιδράσεις κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Όπως είπε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, “θα στηρίξουμε τη θέση των κατοίκων και να αναδείξουμε παράλληλα την προοπτική τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής που είναι μονόδρομος στην περίοδο της μετάβασης που όλοι στη Δυτική Μακεδονία ζούμε”.
Παράλληλα, θα αναμένουν και την απόφαση του δικαστηρίου της Φλώρινας στις 8 Ιουλίου που θα γίνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος