Π. Πέρκα: “Χαρμόσυνη είδηση η ενεργοποίηση της συμφωνίας για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών”

“Δεν είναι ποτέ αργά λοιπόν να ομονοήσουμε όλες οι πλευρές, οι όμορες χώρες με τους τοπικούς φορείς -αφήνοντας στην άκρη τις όποιες ιδεοληψίες- και να προωθήσουμε εκείνες τις ενέργειες και τις πολιτικές που θα οδηγήσουν την Πρέσπα εκεί που πραγματικά της αξίζει:το διασυνοριακό στολίδι της μοναδικής βιοποικιλότητας”, αναφέρει σε μήνυμα της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα αναφερόμενη στην ενεργοποίηση της Συμφωνίας για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών.
Επισημαίνει ακόμα πως “πρόκειται για την Συμφωνία που υπογράφτηκε το 2010 (Μπιρμπίλη-Mediu-Jakupi-Dimas), κυρώθηκε με το Ν. 4453/2017 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε σε ισχύ το 2019 και αναμένει έκτοτε την εφαρμογή της από την Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση και υλοποίηση κοινών προγραμμάτων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων, την προστασία για την βιοποικιλότητα και τη λήψη μέτρων για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην περιοχή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος