Π. Πέρκα: Η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίζει το κράτος δικαίου (video)

Την πολιτική επικαιρότητα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, και την αναγκαιότητα εξασφάλισης του κράτους δικαίου στη χώρα, σχολίασε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Από τις Έξι”, η βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτη Πέρκα.

“Αυτό που σίγουρα δεν βοηθά είναι η παραποίηση ή αποκοπή μιας λεκτικής αστοχίας να γίνεται μείζον θέμα”, τόνισε η κ. Πέρκα σημειώνοντας πως “ο κ. Δρίτσας έχει δώσει τόσες εξηγήσεις από χθες που πλέον δεν έχει μείνει καμία αμφιβολία για το τι εννοούσε. Είναι σίγουρο ότι ο χώρος της ανανεωτικής-ριζοσπαστικής αριστεράς διαχρονικά καταδικάζει την τρομοκρατία”.

Αναφερόμενη στον κ. Καράογλου σημείωσε μεταξύ άλλων, “άκουσα τα τελευταία λόγια του κ. Καράογλου για την αστυνομία και θα έρθω να συμφωνήσω. Το έχω όμως ξαναπεί. Το να είσαι αστυνομικός στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Αστυνομία για την πανδημία, αστυνομία για τα Πανεπιστήμια, δια πάσα νόσο… Αυτό δεν δημιουργεί ένα κλίμα ότι ο αστυνομικός είναι στην υπηρεσία του πολίτη, όπως θα ήθελε ο κ. Καράογλου. Ειδικά αυτό με τα Πανεπιστήμια οξύνει και το είχαμε ξαναπεί. Μην το κάνετε, καμία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει αστυνομία στα Πανεπιστήμια της. Έχει διαταραχθεί το κλίμα στην κοινωνία, ειδικά στη νεολαία και θα έπρεπε η κυβέρνηση να το προσέξει”.

Για την υπόθεση Κουφοντίνα, η κ. Πέρκα υπογράμμισε, “είναι επίσης καθαρό, αν κανείς δει τον νομικό μας πολιτισμό για το τι πρέπει να γίνει. Πρώτα απ’ όλα δεν ηρωοποιούμε έναν άνθρωπο που έχει κάνει δολοφονίες. Είναι καθαρό, είναι σαφέστατο. Τι δεν κάνει όμως μια Δημοκρατία; Δεν εκδικείται. Δεν τιμωρεί. Το είπε η κ. Μπακογιάννη και το είχε εκφράσει καλύτερα απ’ όλους: ‘Δεν θα κάνουμε εμείς αυτό που είχε κάνει ο κ. Κουφοντίνας που δεν υπολόγισε την ανθρώπινη ζωή’. Η Δημοκρατία μας δεν έχει θανατική ποινή. Είναι μία πρόοδος, μια εξέλιξη της Δημοκρατίας. Αν μετά από τόσα χρόνια, θα είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, που θα έχει νεκρό απεργό πείνας, το αποτέλεσμα θα είναι ένα κομμάτι να τον ηρωοποιήσει -πράγμα πολύ κακό- αλλά το πιο σοβαρό είναι ότι θα διασυρθεί διεθνώς η χώρα για την ποιότητα της δημοκρατίας της. Συνιστώ ψυχραιμία, να βρεθούμε στην εποχή μας και στο επίπεδο του νομικού μας πολιτισμού. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Εννοείται ότι καταδικάζουμε τα ακραία φαινόμενα, διάφορα πανό που λένε διάφορα. Εγώ όμως επιμένω να λέω ότι για όλα αυτά πρέπει να αναλογιστεί η κυβέρνηση τις ευθύνες της”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος