Π. Πέρκα: Έκτακτη επιχορήγηση στον Δήμο Πρεσπών για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό

Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, την επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών κ. Π. Πασχαλίδη, με την οποία ζητά από την Κυβέρνηση την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πρεσπών για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα, αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται στην ΠΕ Φλώρινας, από την 9η Ιανουαρίου 2022 και έπειτα, κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Μέσω της αναφοράς ζητά την άμεση απάντηση και τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργού για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου Πρεσπών.

Δείτε το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ
για τον Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: «Έκτακτες ανάγκες του Δήμου Πρεσπών από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022»

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, την επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών κ. Π. Πασχαλίδη, με την οποία ζητά από την Κυβέρνηση την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πρεσπών για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα, αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται στην ΠΕ Φλώρινας, από την 9η Ιανουαρίου 2022 και έπειτα.

Ο Δήμαρχος εκθέτει τις ζημιές που έχουν υποστεί δημοτικά κτίρια και κατοικίες πολιτών, αλλά και ζητήματα που παρατηρήθηκαν σε σχολεία της περιοχής. Παράλληλα, επισημαίνεται η αναγκαιότητα ένταξης των προτάσεων του Δήμου Πρεσπών στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, όσον αφορά στην αγροτική οδοποιία και τον προσεισμικό έλεγχο των δημοτικών κτιρίων.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση και ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δήμου Πρεσπών.

Η καταθέτουσα Βουλευτής
Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος