Π. Πέρκα: Aπό την…Αθήνα η περιβαλλοντική προστασία των Πρεσπών

Την ανησυχία της για τη διαχείρηση περιβαλλοντικών ζητημάτων που αφορούν την περιοχή των Πρεσπών, εκφράζει με δήλωσή της, η βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτη Πέρκα, σχετικά με την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Η βουλευτής αναφέρει πως, από τις 10/03/2022, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών καταργείται και ‘μετασχηματίζεται’ σε «Μονάδα Διαχείρισης», η οποία θα διοικείται από την Αθήνα και θα έχει στην ευθύνη της την περιβαλλοντική προστασία, διαχείριση και
υποστήριξη 24 προστατευόμενων περιοχών, από το Πάικο στο Κιλκίς και το Βέρμιο στην
Ημαθία έως το Βούρινο στην Κοζάνη και από τις λίμνες Αμυνταίου και Καστοριάς μέχρι τις
Πρέσπες.
Π. Πέρκα: Aπό  την…Αθήνα η περιβαλλοντική προστασία των ΠρεσπώνΜε άλλα λόγια, εκτοπίστηκε το κέντρο των αποφάσεων από την περιοχή μας,
ανατράπηκε η συμμετοχή των παραγωγικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της
κοινωνίας των πολιτών και δημιουργήθηκε ένα τεράστιο σχήμα, που από εκεί που
καλούνταν να διαχειριστεί τέσσερις  προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, πλέον έχει υπό την ευθύνη του 24!” αναφέρει η κ. Πέρκα, υπογραμμίζοντας πως δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων, στον ήδη υποστελεχωμένο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Στη δήλωσή της η βουλευτής Φλώρινας τονίζει ότι, αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης, μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της Πρέσπας δίνουν τεράστια μάχη για την αντιμετώπιση των μαζικών θανάτων αργυροπελεκάνων από τον ιό της γρίπης των πτηνών. “Η προστασία της βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και η ορθολογική διαχείριση του φυσικού πλούτου αποδομείται και συντίθεται ακόμα ένα «επιτελικό» μοντέλο έμμισθων των Αθηνών για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κράτους Μητσοτάκη“, αναφέρει η κ. Πέρκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος