Ν. Παπαθανασης: Η Φλώρινα θα επιδοτηθεί κατά 100% από το πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για επενδύσεις

Τα έργα του φυσικού αερίου στη Φλώρινα και τη βιομηχανική ζώνη, όπου θα εγκατασταθούν νέες επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης επιθεώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα, ο κ Παπαθανάσης, επισκέφθηκε το έργο ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την τροφοδοσία της πόλης της Φλώρινας και την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023 και θα συμβάλει καθοριστικά στην εξασφάλιση επαρκούς θερμικής ενέργειας για το σύνολο των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και απρόσκοπτης πρόσβασης όλων στο φυσικό αέριο, ένα καύσιμο πολύ καθαρότερο από τον λιγνίτη.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας όπου ο  Αναπληρωτής Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σάββα Σαπαλίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια σε ειδική παρουσίαση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου ο κ. Παπαθανάσης ανέλυσε σε εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας τα βασικά σημεία του Αναπτυξιακού Νόμου και του πρόσφατα εγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ ΔΑΜ.

Ν. Παπαθανασης: Η Φλώρινα θα επιδοτηθεί κατά 100% από το πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για επενδύσεις

Στην περιοχή της Φλώρινας, αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας θα δοθούν ιδιαίτερα κίνητρα, έτσι έστω να υπάρξουν επενδύσεις με απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και κυρίως σε μια περιοχή, που το ποσοστό της ανεργίας στους νέους αγγίζει και το 70%.

Ν. Παπαθανασης: Η Φλώρινα θα επιδοτηθεί κατά 100% από το πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για επενδύσεις

Το μεγάλο στοίχημα για τη Φλώρινα και την Δυτική Μακεδονία, όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης είναι να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ έχει προβλεφθεί να στηριχθεί η προσπάθεια απορρόφησης του προγράμματος στο 100%, καθώς και η δημιουργία των υποδομών, όπως ο κάθετος άξονας και η σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙΠΕ Φλώρινας, που συνδέει τη χώρα μας με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Ν. Παπαθανασης: Η Φλώρινα θα επιδοτηθεί κατά 100% από το πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για επενδύσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης συνοδευόταν από τον βουλευτή ΝΔ Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ κ. Πελοπίδα Καλλίρη και τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ κ. Γιάννη Μπούκη.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών του ο κ. Παπαθανάσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόσφατη έγκριση του ελληνικού Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, του πρώτου που εγκρίθηκε στην ΕΕ, αποτελεί το επισφράγισμα των προσπαθειών της Κυβέρνησης για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε μια πράσινη και κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Τα ισχυρά κίνητρα που προβλέψαμε, κυρίως μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, για επενδύσεις στις περιοχές μετάβασης θα δώσουν νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουν ποιοτικές θέσεις εργασίας. Με ορθολογικό σχεδιασμό και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης προχωράμε στην εφαρμογή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης με βασικό στόχο, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς, να προσδιοριστούν οι αναπτυξιακές στρατηγικές δυνατότητες, που θα δώσουν νέα προοπτική στην οικονομία τους. Η Φλώρινα βαδίζει δυναμικά στον δρόμο της πράσινης μετάβασης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος