Μοριοδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΠΔΜ

Μοριοδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με τίτλο: «Ειδική Αγωγή και μαθησιακές δυσκολίες: Αρχές στην εφαρμογή της παράλληλης στήριξης στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης», οργανώνει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης στοχεύει στην κατάρτιση και εκπαίδευση των επιμορφούμενων, αναφορικά με την εφαρμογή της Παράλληλης Στήριξης στο πλαίσιο και τη φιλοσοφία της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, στα Προβλήματα Συμπεριφοράς και στα Χαρισματικά Παιδιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαιδευτική αντιμετώπιση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μόνιμους ή αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων που θέλουν να μοριοδοτηθούν για θέσεις στελεχών εκπαίδευσης ή για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, με βάση την κείμενη νομοθεσία. Επιπλέον, σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς, άλλα και σε φοιτητές προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών παιδαγωγικών ή καθηγητικών σχολών που επιθυμούν να ενταχθούν – οι φοιτητές μετά τη λήψη του πτυχίου τους – σε επικουρικούς πίνακες της ειδικής αγωγής, καθώς και σε κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και άλλους επαγγελματίες της εκπαίδευσης, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο/η που επιθυμεί να εξειδικευτεί σε πεδία της ειδικής αγωγής.

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 450 ώρες – 9 μήνες. Η διδασκαλία υλοποιείται μέσω συστήματος ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, αλλά και σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μεταξύ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και των διδασκόντων τους, στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας. Επιστημονικά Υπεύθυνος είναι ο Δρ. Τρύφων Μαυροπαλιάς, μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας του Π.Δ.Μ.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο site: https://kedivim.uowm.gr/course/eidiki-agogi-kai-mathisiakes-dyskolies-arches-kai-efarmogi-tis-parallilis-stirixis-sto-plaisio-tis-symperiliptikis-ekpaideysis/, στα e-mail: tmavropalias@uowm.gr, kedivim@uowm.gr και στα τηλέφωνα: 2385055008, 6947702843.

Σύνταξη: Μαρία Γαϊγάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος