Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – ΕΒΕ Φλώρινας – Τι προβλέπει

Παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεοδώρου Θεοδουλίδη υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Επιμελητηρίου Φλώρινας από τον Πρόεδρο Σάββα Σαπαλιδη.


Το αντικείμενο και ο σκοπός του μνημονίου συνεργασίας, όπως ανέφεραν, είναι η αμοιβαία συνεργασία και υποστήριξη των μερών σε όλους τους τομείς μέσω εκπαιδευτικών επιμορφωτικών ερευνητικών και αναπτυξιακών δράσεων στην Π.Ε. Φλώρινας .

Ειδικότερα το μνημόνιο συνεργασίας περιέχει.
1. ανάπτυξη δράσεων προώθησης της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων.
2. ανάπτυξη δράσεων για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των κλάδων παραγωγής
3. συνεργασία για τη μελέτη και εκτέλεση Έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης στην Π.Ε. Φλώρινας
4. συνεργασία για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής ψηφιακής πολιτικής μέσω του σχεδιασμού και της ανάπτυξης έξυπνων εφαρμογών για την ενέργεια, τη γεωργία ,τον τουρισμό ,τις υπηρεσίες ,και εν γένει η ψηφιακή οικονομία.
5. διοργάνωση και συμμετοχή από κοινού ενεργειών εξωστρέφειας, δημοσιότητας ,επιμόρφωσης ,και κατάρτισης όπως συνέδρια, ημερίδες εκθέσεις ,ενέργειες ευαισθητοποίησης.
6. συνδιοργάνωση εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και δια βίου μάθησης προσφερόμενα σε μέλη επαγγελματικών ομάδων με σκοπό την επανακατάρτιση τους και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους.
7. Παροχή επιστημονικής υποστήριξης εκ μέρους του Πανεπιστημίου προς το Επιμελητήριο Φλώρινας
8. συμμετοχή από κοινού σε ερευνητικά προγράμματα αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα με περιοχή έρευνας στην Π.Ε Φλώρινας.
9. υλοποίηση από κοινού συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από διάφορες πήγες (όπως το ΕΣΠΑ ,τα Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά και τα τομεακά προγράμματα και άλλα) .
Όπως είναι φυσικό εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών δύναται να εμπλέκει η και λειτουργούς του Επιμελητηρίου Φλώρινας και μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ