Κορονοϊός: Παραμένει στο “κόκκινο” η Π.Ε. Καστοριάς

Πρώτη στη λίστα με τον επταήμερο Κινούμενο Μέσο Όρο κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, η οποία βρίσκεται ήδη σε τοπικό lockdown, μέχρι την 1η Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον Επιδημιολογικό Χάρτη της χώρας, ο Κινούμενος Μέσος Όρος Κρουσμάτων για την τρέχουσα εβδομάδα ανέρχεται στο 57.0 για την Π.Ε. Καστοριάς, με απόσταση από την Π.Ε. Δράμας που ακολουθεί με Κινούμενο Μέσο Όρο 44.9.

Καθημερινοί είναι οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης που γίνονται από τον ΕΟΔΥ στην περιοχή. Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Καστοριάς έγιναν 126 rapid tests και βρέθηκαν τρία θετικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θετικά αφορούν σε μικρότερες ηλικίες, με ελαφρά συμπτώματα, που δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν.

Στο Νοσοκομείο Καστοριάς περισσότεροι από δέκα ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική, η οποία έχει μετατραπεί σε “κλινική covid”.  Τα περιστατικά της παθολογικής μεταφέρονται στην χειρουργική και την καρδιολογική κλινική και, μέχρι στιγμής, στο Νοσοκομείο δεν παρουσιάζονται προβλήματα στην αντιμετώπιση των περιστατικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος