Κοινή επιστολή Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση με Πόγραδετς

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ζητώντας τη Σιδηροδρομική Διασύνδεση Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας με Πόγραδετς, έστειλαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Γιώργος Βαβλιάρας, σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Θεσσαλίας, Γιάννη Μπουτίνα.

Στο έγγραφό τους επισημαίνουν τα οφέλη μιας τέτοιας διασύνδεσης η οποία θα διευκολύνει την πρόσβαση από και προς τις δύο περιφέρειες και θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά προϊόντων ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα. Επίσης, θα ενδυναμώσει, όπως αναφέρουν, την τουριστική κίνηση των δύο περιφερειών αυξάνοντας την επισκεψιμότητα ενώ παράλληλα θα ενδυναμωθούν ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ενώνοντας τα Μετέωρα με το θρησκευτικό απόθεμα της Δυτικής Μακεδονίας και θα προωθηθούν περαιτέρω οι τουριστικοί προορισμοί.

Τέλος, τονίζεται ότι οι όμορες Περιφέρειες Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, μέσω αυτής της σιδηροδρομικής διασύνδεσης, θα βοηθηθούν σε μια ισόρροπη και ήπια ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος αλλά και σε μια απαρχή συνεργασίας για τη “Σιδηροδρομική Εγνατία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος