Καστοριά: Λαϊκή συνέλευση στο Βογατσικό

Το πρόβλημα του αναδασμού στην Τ.Κ. Βογατσικού Καστοριάς αλλά και θέματα που απασχολούν την περιοχή συζητήθηκαν στην ανοικτή σύσκεψη – συνέλευση, με τα Δ.Σ της Τοπικής Κοινότητας, του Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού, Αθλητικού Συλλόγου και του Συνδέσμου Βογατσιωτών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Βογατσικού, στην οποία βρέθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Καστοριά: Λαϊκή συνέλευση στο ΒογατσικόΜετά από ανοικτό διάλογο ιεραρχήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους 350 μόνιμους κατοίκους αλλά και τους εποχικούς επισκέπτες. Όπως αναφέρθηκε ο αναδασμός έγινε ελαττωματικά καθώς ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, τα προκύπτοντα χωράφια δεν καθαρίσθηκαν, οι δρόμοι δεν διανοίχθηκαν και μερικές φορές τα όρια των αγρών είναι ασαφή. Τονίσθηκε η αναγκαιότητα της άρδευσης του πιο εύφορου τμήματος και η καλύτερη οδική πρόσβαση των δέκα κτηνοτροφικών μονάδων.

Ως κύριο πυλώνα ζωντάνιας του χωριού ανέφεραν την ποδοσφαιρική ομάδα γιατί διατηρεί νεολαία και μεγαλύτερους σε εγρήγορση, άρα η στήριξή της αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Όσον αφορά στο Βογατσικό με μέσο υψόμετρο 777μ έχει ανάγκη λήψης καυσόξυλων από το Δασαρχείο, ιατρική κάλυψη, η οποία, όπως είπαν, πρέπει να αναβαθμιστεί με μεγαλύτερη χρήση των υπηρεσιών του Δήμου και της άυλης συνταγογράφησης. Τέλος αναφέρθηκαν και στο μεγάλο αριθμό των αδέσποτων σκυλιών καθώς δημιουργεί πολλά προβλήματα , όπως είπαν , με επιθέσεις σε ανθρώπους και δεσποζόμενα ζώα. Ο Δήμος και η Αστυνομία πρέπει να προχωρήσουν αποφασιστικά στα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος