Καστοριά: Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις απάτης και πλαστογραφίας – Δικογραφία σε βάρος λογιστή

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, δύο περιπτώσεις απάτης και μία πλαστογραφία που τελέσθηκε στην πόλη της Καστοριάς, σε βάρος δύο ατόμων, μιας 33χρονης γυναίκας και ενός 48χρονου άνδρα. Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 30χρονου, λογιστή, σε βάρους του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών, ο 48χρονος αλλοδαπός, ως πελάτης, κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ στον 30χρονο λογιστή του, για την πληρωμή παραβόλου υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ανανέωσης της άδειας διαμονής του. Στη συνέχεια, ο λογιστής παρουσιάζοντας του ψευδή γεγονότα ως αληθή, προκειμένου να τον πείσει για την υποβολή της αίτησης, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, κατήρτισε και παρείχε στον 48χρονο πλαστή βεβαίωση υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για ανανέωση άδειας διαμονής, την οποία ουδέποτε υπέβαλλε ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος ο λογιστής εξαπάτησε ακόμη μία 33χρονη αλλοδαπή, παριστάνοντας της ψευδή γεγονότα ως αληθή, περί υποβολής για λογαριασμό της ηλεκτρονικού αιτήματος ανανέωσης άδειας διαμονής, λαμβάνοντας από την ίδια το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ για υποτιθέμενη πληρωμή παραβόλου και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ για την συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας. Κατασχέθηκε, η πλαστή βεβαίωση υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για ανανέωση άδειας διαμονής.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, εξετάζοντας τη συμμετοχή του 30χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος